3/27/2018 12:21:00 μ.μ.
0

Ένα ακόμα γεωλογικό φαινόμενο, κατολίσθηση αυτή τη φορά, ήρθε να προστεθεί στον «κατάλογο» των εδαφικών διαρρήξεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην συγκεκριμένη περιοχή…

Η νέα κατολίσθηση σημειώθηκε σε έκταση που βρέχεται από τη θάλασσα, σε τμήμα οικοπέδου που βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον δρόμο που οδηγεί από το λιμάνι στο βουνό του Κατακόλου.

Η κατολίσθηση υπολογίζεται ότι συνέβη πριν δυο περίπου εβδομάδες όταν υποχώρησε ένα τμήμα ύψους 30-40 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων (σ.σ. με πρόχειρους υπολογισμούς περίπου 3.000 κυβικά αποτελούμενα από άργιλο και ιλύς). Με «γυμνό μάτι» μπορεί κανείς να πει ότι οφείλεται, κυρίως, σε διάβρωση μιας και όπως προαναφέραμε το κατώτερο σημείο του τμήματος του εδάφους που υποχώρησε βρέχεται από τη θάλασσα… όμως είναι σίγουρο ότι και εδώ χρειάζεται μια εμπεριστατωμένη, επιστημονική, άποψη.Όπως είναι φυσικό η καταγραφή των συγκεκριμένων φαινομένων προκάλεσε κινητοποίηση με τον δήμαρχο του Πύργου Γαβρίλη Λιατσή να δηλώνει σχετικά στην ΠΑΤΡΙΣ: «Βρίσκομαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο και κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την επιβολή αιτήματος στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα αυτοψία στα σημεία που έχουν παρατηρηθεί τα γεωλογικά φαινόμενα. Προκειμένου να υπάρξει επιστημονική εκτίμηση της κατάστασης. Είναι επίσης ενημερωμένη η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Σοφία Γούργουρα που ενεργεί, επίσης, προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει όλα να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή».


ΠΗΓΗ: patrisnews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.