3/12/2018 01:07:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης των ζημιών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ναυπλίου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Με νέα Ερώτησή μου, σας καλώ να με ενημερώσετε για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ναυπλίου.

Υπενθυμίζω ότι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου έχουν δημιουργηθεί ρήγματα στη νότια εσωτερική πλευρά της οροφής με μερική ρηγμάτωση και καταστροφή των αγιογραφιών ενώ έχουν καταρρεύσει σοφάδες στη βόρεια εξωτερική πλευρά της στέγης του κτηρίου, ζημιές που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο τον ναό –κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο, χρονολογούμενο από την περίοδο της Β' Ενετοκρατίας (1712)– όσο και τους εκκλησιαζόμενους και τους διερχόμενους.

Επισημαίνεται δε ότι στην γραπτή απάντηση της Υπουργού στην προηγούμενη σχετική με αριθμό πρωτοκόλλου 4579/28-3-2017 Ερώτησή μου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου αντιμετωπίζει σοβαρά στατικά προβλήματα στη στέγη του και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο -με καθυστέρηση τον Αύγουστο 2016- προχώρησε σε τοποθέτηση περιμετρικά ικριωμάτων και καθαίρεση της επικεράμωσης του Ναού. Η ΕΦΑ Αργολίδας προχώρησε την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2016 σε αυτεπιστασία με αντικείμενο: “εργασίες εξασφάλισης έναντι κατάρρευσης της στέγης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου” το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 30.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που περιελάμβανε πλήρη υποστήλωση και προστασία του εσωτερικού διακόσμου του Ναού με εφαρμογή κατάλληλων μέτρων προστασίας εξωτερικά της στέγης, συμπληρώνοντας και ολοκληρώνοντας τα άμεσα σωστικά μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί το μνημείο μέχρι να εκτελεστούν οι εργασίες που θα προβλέπει η μελέτη της πλήρους αποκατάστασής του.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποια είναι η πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ναυπλίου από την ημερομηνία της γραπτής απάντησης στην προηγούμενη σχετική με αριθμό πρωτοκόλλου 4579/28-3-2017 Ερώτησή μου (5-7-2017) μέχρι σήμερα και ποιο το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.