3/03/2018 10:49:00 π.μ.
0

Υλικά

Για 4-6 άτομα

διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πακέτο κανελόνια άβραστα
1 πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο
1 κρέμα γάλακτος
2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες





Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
Ρίχνετε και το σπανάκι να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.

Ρίχνετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και τ' αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.

Τ' αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.

Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε, ρίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.

Μόλις κρυώσει το σπανάκι, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.

Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα σπανάκι-τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ σακούλας.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.

Τα κανελόνια δεν χρειάζονται βράσιμο πριν το γέμισμα γιατί μαγειρεύονται στον φούρνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.


ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.