3/20/2018 01:30:00 μ.μ.
0

«Θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ειρήνη στον κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, υποδεχόμενος το πρωί στο γραφείο του τη νέα πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κυρία Kate Logan. Ο κ. Βούτσης, αφού υπογράμμισε τις «παραδοσιακές, διαχρονικές και πολύ ισχυρές γέφυρες φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες και τους λαούς τους, όχι μόνο γιατί ζει μια μεγάλη ελληνική κοινότητα εκεί, αλλά κι επειδή έχουν υπάρξει συνεργασίες ακόμη και στο πεδίο των πολεμικών μαχών, σε κρίσιμους χρόνους για την ειρήνη στον κόσμο», δήλωσε: «Θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ειρήνη στον κόσμο, διότι κανείς δεν περίμενε μεσούντος του 21ου αιώνα να υπάρχουν τόσες εστίες αποσταθεροποίησης και πολέμων. Κι εκεί πρέπει να γίνει πολύ συστηματική δουλειά».

Η κυρία Kate Logan εξέφρασε την ευχαρίστησή της που βρίσκεται στη χώρα μας ως πρέσβης της Αυστραλίας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη συνάντηση, συμφώνησε ότι είναι πάρα πολλοί και ισχυροί οι δεσμοί που ενώνουν τις δύο χώρες και δήλωσε την αισιοδοξία της για το μέλλον, όπως και για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Αυστραλίας στο πεδίο της οικονομίας, του εμπορίου, των επενδύσεων και στη δυνατότητα να ταξιδεύουν νέοι άνθρωποι μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.