3/16/2018 08:10:00 μ.μ.
0

Στα πλαίσια των ενεργειών του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη της ισότητας των φύλων στη γλώσσα των διοικητικών εγγράφων, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Πρωτοπαππά, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσκεκλημένη ήταν η Νομικός Δρ. Ηλέκτρα Κουτσούκου, συνεργάτιδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη" του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Κόρινθο.

Με εύληπτο τρόπο, μέσω παραδειγμάτων και με ζωηρή συμμετοχή των παρευρισκομένων υπαλλήλων και των δύο φύλων αναδείχθηκε η αποκλειστική χρήση του αρσενικού γένους στη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων της Δημόσιας Διοίκησης και η διάκριση που κρύβει αυτή η "εξαφάνιση" του θηλυκού γένους μέσω της γλώσσας.

Προτάθηκαν τρόποι απάλειψης του φαινόμενου, βασισμένοι στις οδηγίες του Υπουργείου και δόθηκαν αμοιβαίες δεσμεύσεις προκειμένου να συνεχιστεί η γόνιμη αυτή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.