3/09/2018 07:29:00 μ.μ.
0

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Ανταπεργία (lock – out) στην επιχείρηση GREENMEDIA ΕΠΕ στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και μη καταβολή δεδουλευμένων.

Η επιχείρηση GREENMEDIA ΕΠΕ, με ιδιοκτήτη τον κ. Ρέντζο Θεόδωρο, προχώρησε σε ανταπεργία (lock – out) από 06/03/2018 έως 09/03/2018 της Μονάδας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ως απάντηση στην κινητοποίηση των εργαζομένων για την διεκδίκηση δεδουλευμένων.

Οι 12 εργαζόμενοι τις επιχείρησης είναι απλήρωτοι για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018, για το λόγο αυτό με μαζικές διαδικασίες και την στήριξη του σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες στα καταστήματα και Α.Ε Ν. Αρκαδίας ξεκίνησαν κινητοποιήσεις την Δευτέρα 5/3/2018.

Το Σωματείο έκανε καταγγελία από τις 06/03/2018 στο ΣΕΠΕ Αρκαδίας και καλεί την υπηρεσία να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες του εργολάβου. Μέχρι σήμερα ο εργολάβος συνεχίζει την ανταπεργία.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι είναι το δεύτερο περιστατικό ανταπεργίας (lock – out) που καταγγέλλεται στο ΣΕΠΕ Αρκαδίας, (το πρώτο ήταν στην Recycling South East LTD στη ΒΙΠΕ Τρίπολη- ΚΔΑΥ Τρίπολης και είχε γίνει αντίστοιχη ερώτηση από το ΚΚΕ την 19/9/2017) αλλά δεν έχει γίνει καμία ενεργεία μέχρι σήμερα.

Σημειώνουμε, ότι η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κυνουρίας ενώ γνώριζε ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και έχει το δικαίωμα να τους πληρώσει απευθείας αξιοποιώντας το άρθρο 37 παράγραφος 9 του Νόμου 3669/2008, προτίμησε να πληρώσει τον εργολάβο.

Η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετατρέπει σε πραγματικό κάτεργο το χώρο δουλειάς. Με αποφασιστικότητα προωθεί το διακαή πόθο των εργοδοτών, που είναι η νομιμοποίηση της ανταπεργίας, για να μην υπάρχει καμία δυνατότητα διεκδίκησης από τους εργαζόμενους.

Ερωτάται η κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για:

• Να σταματήσει άμεσα η ανταπεργία (lock – out) στην επιχείρηση GREENMEDIA ΕΠΕ

• Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα

• Να υπαχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΥ που στην ουσία κάνουν διαχείριση σύμμεικτων αποβλήτων

Οι Βουλευτές

Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.