4/27/2018 10:20:00 π.μ.
0

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη 1η Μαΐου.

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία, φορτώνει στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων νέα δυσβάστακτα μέτρα.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ που είναι και η βασική αιτία της «ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ», η ΦΤΩΧΕΙΑ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, η γενίκευση των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον.

Οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των συνταξιούχων συρρικνώνονται, τα εισοδήματα των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων εξαϋλώνονται και στο τέλος ουσία την κατάργηση της μεσαίας τάξης.

Γι΄ αυτό λοιπόν την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις και στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

- Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στην φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στην συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
- Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίων.
- Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη !
- Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας.
- Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.
- Τέλος στον αυταρχισμό και την φτωχοποίηση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.