4/05/2018 04:19:00 μ.μ.
0

Ύστερα από διαμαρτυρίες «πλεοναζόντων» συναδέλφων και συγκρίνοντας τους δημοσιοποιημένους πίνακες του ΠΥΣΔΕ Αργολίδας και τον πίνακα του αιρετού του ΚΥΣΔΕ διαπιστώσαμε ότι ενώ τα στοιχεία του ΠΥΣΔΕ Αργολίδας δείχνουν ότι στον κλάδο ΠΕ19-20 υπήρχε πλεόνασμα 26 συναδέλφων στα στοιχεία που κατατέθηκαν στο ΚΥΣΔΕ, ύστερα από πρόταση του Περ/κου Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου υπήρχε μια (1) έλλειψη συναδέλφου στην Αργολίδα.

Με βάση τα πιο πάνω το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αργολίδας ρωτάει με ποιο σκεπτικό, ενώ η πρόταση του ΠΥΣΔΕ Αργολίδας αναφερόταν σε 26 οργανικά πλεονάσματα τελικά υπήρξε ένα κενό στο νομό με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρενέργειες και στρεβλώσεις σε όλα τα επίπεδα (μεταθέσεις, υπεραριθμίες, τοποθετήσεις κ.ο.κ).

Συνάδελφοι που έχουν κριθεί υπεράριθμοι με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης - και όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία του ΠΥΣΔΕ Αργολίδας θα επανακριθούν και για την επόμενη σχολική χρονιά - δεν αποδεσμεύτηκαν ώστε να διεκδικήσουν μετάθεση για τον τόπο συμφερόντων τους, με αποτέλεσμα να προσφεύγουν σε λύσεις αποσπάσεων ή ενώ έχουν επιλέξει να διοριστούν και να εργαστούν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υποχρεώνονται να εργάζονται σε άλλη βαθμίδα ή σε άλλες υπηρεσίες εκτός σχολείων προκειμένου να καλύψουν το ωράριό τους.

Κρίνουμε ότι η υιοθέτηση αυτής της πρότασης δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση, συντηρεί και διογκώνει το πρόβλημα οργανικότητας του εν λόγω κλάδου και δημιουργεί επιπλέον στρεβλώσεις. Ερωτούμε εν τέλει, γιατί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως αυτό των μεταθέσεων, αγνοήθηκαν εντελώς οι προτάσεις του ΠΥΣΔΕ της Διεύθυνσής μας, όπως προέκυψαν από τα στοιχεία των Σχολείων της Διεύθυνσης μας, και υιοθετήθηκαν μόνο οι προτάσεις ενός μονοπρόσωπου οργάνου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.