4/12/2018 07:02:00 μ.μ.
0

«Για ακόμη μια χρονιά οι μέρες των εορτών του Πάσχα αμαυρώνονται από τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων και των τραυματιών της ασφάλτου.

Δεκαεπτά συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και 200 περίπου τραυματίσθηκαν από τη Μ. Δευτέρα έως τη Δευτέρα του Πάσχα. Ενώ, μόνο στην Κρήτη, το ίδιο διάστημα, σημειώθηκαν πάνω από 1200 παραβάσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αρκείται σε κενές εξαγγελίες και ψηφοθηρικές φιέστες αναφορικά με την οδική ασφάλεια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πρόσφατους (04-04-18) “πανηγυρισμούς” τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράδοση 7(!) χιλιομέτρων σε ημιτελές, μάλιστα, έργο τμήματος του ΒΟΑΚ, ο οποίος συνολικά μετρά περισσότερα από 300 χιλιόμετρα.

Η Χώρα έχει ανάγκη από ένα στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας κάτι που αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ήδη καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων, ένα στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια.

Το στρατηγικό αυτό σχέδιο, που εντάσσεται στη Δράση «Προσέχω», περιλαμβάνει 6 προγράμματα: Εκπαίδευση οδικής ασφάλειας, Επιτήρηση κυκλοφορίας, Ασφάλεια οδικών υποδομών, Αναβάθμιση τεχνικού ελέγχου οχημάτων, Προώθηση ευφυών συστημάτων μεταφοράς, Άμεση βοήθεια στους παθόντες.

Στόχος μας η μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 50% μέσα σε μια δεκαετία µε την ανάπτυξη Παιδείας Οδικής Ασφάλειας και τη Συµμόρφωση της Οδηγικής Συµπεριφοράς».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.