4/10/2018 07:11:00 μ.μ.
0
Στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ έγιναν όλες οι απαιτούμενες έρευνες τόσο από πλευράς περιβαλλοντικής όσο και αρχαιολογικής για την προετοιμασία της γεώτρησης για λογαριασμό της αμερικανικής Exxon Mobil χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Βέβαια, επειδή δεν υπήρξαν, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά με το όλο θέμα, γιατί δεν υπήρχε πλαίσιο για καταστροφολογία.
Αυτήν την περίοδο διανύουμε τις 60 ημέρες που άρχισαν στις 5 Μαρτίου 2018, μετά τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στις αιτήσεις των κοινοπραξιών. Repsol-Ελληνικά Πετρέλαια για το Ιόνιο και Exxon Mobil-Total-Ελληνικά Πετρέλαια για τις θαλάσσιες περιοχές Δυτικής Κρήτης και Νοτιο Δυτικής Κρήτης. Επειδή για κάθε περιοχή υπάρχει μόνο μια κοινοπραξία, η Ελλάδα δεν έχει να επιλέξει κι έτσι δεν μπορεί καν να δημιουργηθεί διπλωματικό πρόβλημα. Ο διαγωνισμός εξελίσσεται κανονικά και η Ελλάδα θα καταφέρει να κάνει κάτι που στο μέλλον θα θεωρούμε επίτευγμα, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ασχολούνται.
Με άλλα λόγια, έχουμε τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία που παίζει και στην ΑΟΖ της Κύπρου και στην ΑΟΖ της Ελλάδας που δεν υπάρχει ακόμα. Λειτουργεί σ’ ένα συμμαχικό πλαίσιο με μια άλλη εταιρεία τεράστιας εμβέλειας στον τομέα, την Total κι εμείς το θεωρούμε δεδομένο ενώ ποτέ δεν είχε γίνει στο παρελθόν. Υπάρχει συνεργασία και με την Eni, άλλο ένα κολοσσό στον τομέα αλλά δεν μας απασχολεί. Ενώ πριν μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαμε καν να το φανταστούμε.
Καμιά από αυτές τις εταιρείες δεν συνεργάζεται με τη γειτονική χώρα, όλες ετοιμάζονται να κάνουν γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ και κάνουν ήδη στην Κυπριακή ΑΟΖ. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να γεμίσει χαρά ο ελληνικός λαός. Μάλλον να το μάθει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ασχολούνται μόνο με τη καταστροφολογία γιατί πουλά περισσότερο. Ξεχνούν όμως ότι ο Ελληνισμός δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και πάντα κοιτάζει το ηθικό του λαού.
ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.