4/05/2018 05:27:00 μ.μ.
0

Οι δύο λέξεις «Χριστός Ανέστη» δεν είναι απλά ένας χαιρετισμός, μια συμπεριφορά καθωσπρεπισμού, αλλά αποτελούν τελικά έκφραση ελπίδας και βεβαιότητας και χαράς, γιατί η Ανάσταση του Χριστού είναι η απαρχή μιας νέας βιωτής για τον άνθρωπο, η οποία δεν τελειώνει με τον θάνατο, αλλά ξεκινά με τον ύμνο «θανάτω θάνατον πατήσας» και αυτήν «πολιτεύεται», τονίζει, μεταξύ άλλων, στο πασχαλινό μήνυμά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Είναι το μήνυμα αυτό που φέρει η Εκκλησία στον σύγχρονο άνθρωπο, τον τραυματισμένο και εξουθενωμένο. Χρειάζεται δηλαδή για τη σωτηρία του, να βεβαιώσει την εμπιστοσύνη του και την ελπίδα του στον Αναστημένο Χριστό και στην Εκκλησία Του» προσθέτει.

Αναλυτικά, το μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας έχει ως εξής:
Αγαπητά μου παιδιά·

Ολοκληρώθηκε και φέτος μια πορεία, αυτή της Μεγάλης Εβδομάδας, στην οποίαν συγκεφαλαιώθησαν όλα τα γεγονότα της σωτηρίας του ανθρώπου. Βιώσαμε λειτουργικά «το μέτρο ζωής», με το οποίο ο άνθρωπος σώζεται, ήτοι τον κανόνα «του Σταυρού και της Αναστάσεως».

Η λαμπροφόρος νύχτα της Αναστάσεως είναι πραγματικά η εναργέστατη αποτύπωση αυτού του μυστηρίου της σωτηρίας μας, γι' αυτό και είναι νύχτα χαράς αλλά και κρίσεως. Είναι η νύχτα της δοκιμασίας της πίστης μας και της ελπίδας μας αφού εξαρτάται πλέον από εμάς τους ίδιους εάν είμαστε διατεθειμένοι να ανταποκριθούμε θετικά στην κλήση του Αναστημένου Χριστού με την σταυρική μας ανταπόκριση.

Οι δύο λέξεις «Χριστός Ανέστη» δεν είναι απλά ένας χαιρετισμός, μια συμπεριφορά καθωσπρεπισμού, αλλά αποτελούν τελικά έκφραση ελπίδας και βεβαιότητας και χαράς, γιατί η Ανάσταση του Χριστού είναι η απαρχή μιάς νέας βιωτής για τον άνθρωπο, η οποία δεν τελειώνει με τον θάνατο, αλλά ξεκινά με τον ύμνο «θανάτω θάνατον πατήσας» και αυτήν «πολιτεύεται».

Είναι το μήνυμα αυτό που φέρει η Εκκλησία στον σύγχρονο άνθρωπο, τον τραυματισμένο και εξουθενωμένο. Χρειάζεται δηλαδή για την σωτηρία του, να βεβαιώσει την εμπιστοσύνη του και την ελπίδα του στον Αναστημένο Χριστό και στην Εκκλησία Του.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Με πατρικές ευχές

+ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.