4/18/2018 09:08:00 μ.μ.
0

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ο Υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Εσθονίας κ. Jüri Luik, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ) στο Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων καθώς και για το Πρόγραμμα “Upgrade of Maritime Surveillance” της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στο οποίο η Ελλάδα είναι ηγέτιδα χώρα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Εσθονίας συνοδευόταν από το Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πρέσβη κ. Τρύφωνα Παρασκευόπουλο. Η παρουσία του κ. Jüri Luik στο ΑΣ/ΚΕΠΙΧ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.Το Πρόγραμμα “Upgrade of Maritime Surveillance” είναι ένα από τα δεκαεπτά προγράμματα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation – PESCO) της ΕΕ και αφορά στην ενίσχυση της Θαλάσσιας Επιτήρησης στην ανατολική Μεσόγειο. Η PESCO θεσμοθετήθηκε την 11 Δεκ 2017, με σκοπό την ενίσχυση της αμυντικής διάστασης της ΕΕ, στο πλαίσιο εφαρμογής των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Παγκόσμιας Ασφάλειας (EU Global Strategy).

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.