4/23/2018 05:17:00 μ.μ.
0

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης συναντήθηκε μαζί με το Δ.Σ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) με την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κοντουρά και Ανώτερα στελέχη του Υπουργείου.

Στη συνάντηση που διήρκησε περισσότερες από 2.5 ώρες συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, ενώ από τη πλευρά του ΕΟΑΕΝ ήταν ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης (Επιμελητήριο Λευκάδας), ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Ρεϊζάκης (Επιμελητήριο Ρεθύμνου), ο Οικονομικός Επόπτης κ. Δημήτριος Συξέρης (Επ. Επιμελ. Πειραιά) και το μέλος κ. Εμμανουήλ Ζερβάκης (Επιμελητήριο Ηρακλείου). Η Υπουργός συνεχάρη το νέο Δ.Σ. για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή θητεία.

Η Υπουργός και τα μέλη του Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ συζήτησαν επί μακρόν για τις προοπτικές ανάληψης κοινών δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά, που είναι και η αρμοδιότητα του ΕΟΑΕΝ, ενώ έγιναν αμέσως δεκτά από την Υπουργό, επιμέρους ζητήματα που έθεσε ο ΕΟΑΕΝ και αφορούν πρακτικά θέματα των νησιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. και Οικονομικός Επόπτης του ΕΟΑΕΝ κ. Συξέρης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναγκαιότητας διαρκούς επιμόρφωσης των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον Τουρισμό και ενημέρωσε την Υπουργό για τον προγραμματισμό του ΕΟΑΕΝ στο συγκεκριμένο ζήτημα. Επιπρόσθετα παρουσίασε μια σειρά από επιμέρους θέματα που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες κλπ) σε μικρά νησιά που έχουν χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς. Η συνάντηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα αποφασίστηκε να συνεχιστεί σε μορφή ομάδας εργασίας του ΕΟΑΕΝ με ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού για την επεξεργασία και υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων με σκοπό τη Νομοθετική Υλοποίηση τους.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.