5/25/2018 11:20:00 π.μ.
0

Το Κέντρο "Ελπίδα ζωής" ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, πραγματοποίησε συνάντηση με γονείς με θέμα «Όταν η βία και ο εκφοβισμός χτυπούν την πόρτα του σχολείου- Ο ρόλος της οικογένειας».

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αίτια του φαινομένου, τις σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού θύματος αλλά και του παιδιού θύτη.

Αναδείχθηκε ο ρόλος της οικογένειας στην αναγνώριση, αλλά και στην διαχείριση τέτοιων περιστατικών. Καταδείχθηκε η σημασία της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, στην διαμόρφωση ενός καλού κλήματος στο χώρο του σχολείου. Αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στους τρόπους αντιμετώπισης περιστατικών εκφοβισμού καθώς και στο ρόλο του γονιού και του σχολείου στην πρόληψη τέτοιων φαινομένων.

Την παρέμβαση υλοποίησε η Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.