5/23/2018 01:33:00 μ.μ.
0

Το θέμα των μεδουσών έρχεται σήμερα στις 4 μ.μ. στο Περιφερειακό συμβούλιο, όπου θα εξεταστεί το θέμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και του Ταμείου Ανάπτυξης, για την προστασία από τις πληθυσμιακές εξάρσεις τσουχτρών και μεδουσών στις ακτές του Λουτρακίου, του Σχοίνου και της Βουλιαγμένης, με την προμήθεια διχτυών για 10 χρόνια.

Με αφορμή το παραπάνω θέμα η Ένωση Ενεργών πολιτών για την προστασία του Κορινθιακού θέτει σοβαρά ερωτήματα τα οποία απευθύνει με επιστολή της τόσο στο Περιφερειακό όργανο, όσο και στα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής ανάπτυξης.

Τα ερωτήματα αυτά έχουν να κάνουν τόσο με τα μακροπρόθεσμα μέτρα, όπως η άμεση εκπόνηση επιστημονικών μελετών για να διαπιστωθεί η υπάρχουσα κατάσταση του κόλπου με τα οικοσυστήματά του, εάν έχουν δοκιμαστεί τα δίχτυα ξανά σε ορισμένες περιοχές και συγκεκριμένης έκτασης και εάν είναι επιτυχής η αποστολή τους, όσο βεβαίως και στα άμεσα μέτρα που αναμένονται να ληφθούν...

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι το ερώτημα σχετικά με την μηχανική αφαίρεση τσουχτρών, εφαρμογή του ημιαυτόματου συστήματος CAICHING όσο και το ψάρεμα τσουχτρών από επαγγελματίες ψαράδες με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Κλείνοντας την επιστολή τους οι ενεργοί πολίτες θέτουν το εύλογο ερώτημα, εάν το υπουργείο πρόκειται να δώσει ανάλογα ποσά και στους υπόλοιπους δήμους που βρέχονται από τον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο και αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

Ένα θέμα που πρέπει να απαντηθεί, αν και τουλάχιστον για την Κορινθία, έχει εξηγηθεί πως το Λουτράκι έσπευσε πολύ γρήγορα να βρει τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, όταν οι υπόλοιποι περί άλλων τύρβαζαν.

Της Τζένης Σουκαρά
ΠΗΓΗ: moriasnews.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.