5/22/2018 02:56:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σε συνέχεια της πρόσφατης με αριθμό πρωτοκόλλου 5945/14-5-2018 σχετικής Ερώτησης που έχω υποβάλει προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μετά τη χθεσινή διακοπή από τη ΔΕΗ της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προς τα  αντλιοστάσια αρμοδιότητας ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, είχα χθες και σήμερα επικοινωνία με αρμοδίους για την αντιμετώπιση των προβλήματος, δεδομένου του ότι, όπως ενημερώθηκα, υπάρχει ήδη συμφωνία να κατατεθεί μέχρι 31-5 το 30% των οφειλών και ήδη έχουν κατατεθεί 230.000 ευρώ από τον ΤΟΕΒ Ιρίων Κάντιας, καθώς επίσης απεστάλησαν όπως ζητήθηκαν αρμοδίως και τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσής τους.

Στη συνομιλία μου τόνισα ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του Αναβαλου δημιουργεί ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα σε ευπαθείς καλλιέργειες όπως οπωρολαχανικά και κηπευτικά οι οποίες κινδυνεύουν με πλήρη καταστροφή, υπονομεύοντας έτσι την προοπτική πληρωμής όχι μόνο των οφειλών στη ΔΕΗ αλλά και κάθε άλλης υποχρέωσης των παραγωγών, καθώς επίσης δημιουργείται και σοβαρό πρόβλημα με τις υποχρεώσεις συμβολαιακής γεωργίας.

Ως εκ τούτου, τονίζω την ανάγκη να βρεθεί άμεσα ρεαλιστική λύση για να αποφευχθεί η καταστροφή των ως άνω καλλιεργειών και ένα καίριο πλήγμα οι αγρότες της περιοχής”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.