5/23/2018 06:53:00 π.μ.
0

Ενημερωτική ημερίδα διοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Πελοποννήσου, η Δ/νση Β/μιας Εκπ/σης Αργολίδας, το 1ο ΕΠΑΛ Άργους, το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου, το 1ο ΕΠΑΛ Κρανιδίου και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους με θέμα "Το ΕΠΑΛ αλλάζει & δημιουργεί - Μαθητεία: Η Πρώτη μου Επαγγελματική Ευκαιρία"

Το ΕΠΑΛ αλλάζει :

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση (ΕΕΚ) αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Με την υλοποίηση συγκεκριμένων αλλαγών αναδεικνύεται ο σημαντικός κοινωνικός και εργασιακός ρόλος που μπορεί να επιτελέσει η ΕΕΚ στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Ως προς τις αλλαγές ενδεικτικά αναφέρουμε:

-Την αλλαγή της δομής των ΕΠΑΛ και την πλήρη αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών.
-Την πρόσβαση των αποφοίτων ΕΠΑΛ σε Πανεπιστήμια & ΤΕΙ
-Την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας»

Το ΕΠΑΛ δημιουργεί (έκθεση με έργα μαθητών) :

Η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου Επαγγελματικού Λυκείου και των θεσμικών αλλαγών που υλοποιήθηκαν και αφορούν στην αναμόρφωση της δομής του, καθώς και στην εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.»
Η προβολή των τομέων- ειδικοτήτων θα επιτευχθεί μέσα από μαθητικά έργα (εκθέματα) και οπτικό ακουστικό υλικό που έχουν δημιουργήσει μαθητές/-ήτριες και εκπαιδευτικοί στα Επαγγελματικά Λύκεια και στο Εργαστηριακό Κέντρο του Νομού.

ΜΑΘΗΤΕΙΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Στόχος του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» είναι να προσφέρει στους ενήλικες απόφοιτους των ΕΠΑΛ μια εναλλακτική μαθησιακή διαδρομή, ώστε να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα και να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο παρέχεται στους μαθητευόμενους αμοιβή, και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατά την 9μηνη διάρκεια του προγράμματος, που τελεί υπό την εποπτεία των ΕΠΑΛ, οι απόφοιτοι συμμετέχουν βάσει συγκεκριμένου Προγράμματος Σπουδών διάρκειας 28 ωρών εβδομαδιαίως για τέσσερις (04) ημέρες, ενώ παρακολουθούν 7ωρο εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο αρμόδιο ΕΠΑ.Λ. ή/και Εργαστηριακό Κέντρο (μία φορά την εβδομάδα).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου στις 17:30 στο χώρο του PANTAZIS ROYAL στη Δαλαμανάρα.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.