5/12/2018 12:31:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας  της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα τα προβλήματα στο πρόγραμμα πρόωρης αποχώρησης αλιέων από το επάγγελμα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σημαντικά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στην εφαρμογή του προγράμματος πρόωρης αποχώρησης αλιέων από το επάγγελμα που στόχο έχει τη μείωση του αλιευτικού στόλου.

Χαρακτηριστικές προς τούτο είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του αλιευτικού συλλόγου Νέας Κίου κ. Γιώργου Παναγάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι «η καταστροφή των ξύλινων αλιευτικών σκαφών είναι μεγάλο λάθος, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κομμάτια της αλιευτικής ιστορίας», και σημειώνει παράλληλα ότι «η μείωση των επαγγελματιών αλιέων συνεχίζεται, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των ερασιτεχνών».

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή του προγράμματος πρόωρης αποχώρησης αλιέων από το επάγγελμα και αναφέρονται και στις ως άνω δηλώσεις του εκπροσώπου των επαγγελματιών αλιέων».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.