5/08/2018 05:55:00 π.μ.
0

Σημαντική εκκλησιαστική προσωπικότητα του 4ου αιώνα, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 8 Μαΐου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 19 Ιουλίου από τη Ρωμαιοκαθολική. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν το όνομα Αρσένιος και Αρσενία.

Ο Αρσένιος καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια της Ρώμης και διακρινόταν για τη μεγάλη του μόρφωση. Χρημάτισε παιδαγωγός των παιδιών του Μεγάλου Θεοδοσίου (379-395) και χειροτονήθηκε διάκονος από τον πάπα της Ρώμης Δάμασο. Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Θεοδοσίου αποσύρθηκε ως ασκητής στην έρημο της Λιβύης και αργότερα στην Αίγυπτο.

Απολυτίκιο

Των τερπνών απανέστης εμφρόνως Όσιε, χρηματισθείς ουρανόθεν ως Αβραάμ ο κλεινός, και Αγγέλων μιμητής, ώφθης τω βίω σου, λόγω εμπρέπων πρακτικώ, και σοφία αληθεί, Αρσένιε θεοφόρε. Και νυν απαύστως δυσώπει, ελεηθήναι τας ψυχάς ημών.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.