5/10/2018 05:37:00 π.μ.
0


Ένας από τους 12 Αποστόλους. Η μνήμη του τιμάται από την Εκκλησία στις 10 Μαΐου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Σίμων και Σιμώνη.

Ο Σίμων ονομάσθηκε ζηλωτής, διότι, πιθανώς, προ της εκλογής του από τον Κύριο, ανήκε στην ιουδαϊκή θρησκευτικοπολιτική ομάδα, που έφερε την ονομασία Ζηλωτές. Καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας και είναι γνωστός ως Σίμων ο Κανανίτης.

Μετά την ανάληψη του Χριστού και τη χάρη της Πεντηκοστής, ο Σίμων επιδόθηκε σ’ ένα ευρύ ιεραποστολικό έργο. Δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Περσία και την Αίγυπτο, όπου μαρτύρησε με σταυρικό θάνατο. Μία απίθανη παράδοση φέρει τον απόστολο Σίμωνα να κηρύσσει το Ευαγγέλιο στη Βρετανία, όπου «σταυρώθηκε υπό των απίστων και ετάφη εκεί».

Απολυτίκιο

Ζήλος ένθεος, καταλαβών σε, του γνωσθέντος σοι, σαρκὸς εν είδει, ζηλωτὴν εν Αποστόλοις ανέδειξε και του Δεσπότου ζηλώσας τον θάνατον, δια Σταυρού προς αυτὸν εξεδήμησας, Σίμων ένδοξε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.