5/01/2018 06:14:00 μ.μ.
0

Το πραγματικό νόημα της εργατικής Πρωτομαγιάς που καθιερώθηκε πριν από 129 χρόνια, ως μια ημέρα αναγνώρισης του ξεσηκωμού των εργατών στο Σικάγο για καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, σήμερα φαντάζει πιο σημαντικό από ποτέ.

Η σύγχρονη δυσχερής οικονομική πραγματικότητα, που καταλήγει δυστυχώς σε μια από τις χειρότερες κρίσεις αξιών και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, επαναφέρουν ζωηρά στη μνήμη μας τους παρελθόντες αγώνες για εργασιακά δικαιώματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και μη διαπραγματεύσιμα.

Ας μη ξεχνάμε ποτέ λοιπόν τις αιτίες που αποτέλεσαν ορόσημο των αγώνων των εργαζομένων και τις αξίες που πρεσβεύουν και αποζητούν. Σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, σεβασμό στις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για ένα καλύτερο και ποιοτικό αύριο.

Η Πρωτομαγιά θα έρχεται κάθε χρόνο να μας υπενθυμίζει όλα τα παραπάνω και να φέρει και πάλι την άνοιξη στην καρδιά μας και στην καθημερινότητά μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.