5/19/2018 06:48:00 π.μ.
0

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, 7 μ.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου « Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ».

Η Τοπική Ιστορία μέσα από Προφορικές Μαρτυρίες.

Μια Ομάδα Προφορικής Ιστορίας (Ο.Π.Ι.) συνήθως ξεκινάει από έναν μικρό πυρήνα ανθρώπων που θέλει να διατηρήσει τη μνήμη μιας περιοχής ή ενός σημαντικού γεγονότος ή και τα δυο. Με αυτό τον στόχο η Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α (Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ναυπλίου, Ν. Κίου, Άργους) δημιούργησε ομάδες οι οποίες πήραν συνεντεύξεις και μέρος αυτών θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, 7 μ.μ., στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου « Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ».

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχει η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη η οποία μας εισήγαγε στις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Τα μέλη της Ομάδας θα μιλήσουν για την μεθοδολογία της έρευνάς τους και θα παρουσιάσουν τα δεδομένα των συνεντεύξεων που ολοκλήρωσαν μέχρι τώρα.

Φίλοι της Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α θα δραματοποιήσουν αποσπάσματα των συνεντεύξεων.

Απώτερος σκοπός της Ο.Π.Ι.ΝΑ.ΝΚ.Α είναι οι συνεντεύξεις της να αποτελέσουν υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και ερευνητικούς σκοπούς.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.