6/04/2018 02:28:00 μ.μ.
0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη διοργάνωση εκδήλωσης στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 5-6-2018 (ημέρα Τρίτη) που αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας, κοντά στις Πηγές της Λέρνας, την Αλκυονία λίμνη και τον Ποντίνο ποταμό και το θέμα της θα είναι «Περίπατος στον Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :

1) Ξενάγηση μαθητών της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Αργολίδας στον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας με ταυτόχρονη θέαση των πηγών της Λέρνας, της Αλκυονίας λίμνης και του Ποντίνου ποταμού που συνδέονται με: α) το μυθολογικό υπόβαθρο της περιοχής, β) τους χώρους λατρείας των ιστορικών χρόνων, γ) τις οχυρώσεις των ενετικών χρόνων, δ) τη λειτουργία των «Αφεντικών Μύλων», οι οποίοι έδωσαν το όνομά τους στο σημερινό χωριό και των οποίων η σημασία τεκμαίρεται από τη μάχη των Μύλων το 1825 και δ) την υδροδότηση των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους – Μυκηνών τη σημερινή εποχή.

2) Περίπατο των μαθητών μαζί με εκπροσώπους του Κέντρου Περ/κής Εκπαίδευσης Ν. Κίου στην Αλκυονία λίμνη και τον Ποντίνο ποταμό και βιωματικές δραστηριότες των παιδιών στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην περιοχή, με απόδοση σε ζωγραφική και πηλοπλαστική ευρημάτων από τον αρχαιολογικό χώρο της Λέρνας και απεικονίσεων των μύθων κατά την αρχαιότητα.


Ημερομηνία εκδήλωσης: 5-6-2018

Ώρα εκδήλωσης: 8.30 π.μ. - 14.00 μ.μ.

Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικός Χώρος Λέρνας

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό/Όνομα:

Ελένη Σαρρή : τηλ. 2752-025063, 2752-0-27502, εσωτ. 1.

Νίκος Κατσαραίος : τηλ. 2752-0-7502, εσωτ. 8, 3.


Η Διευθύντρια της Εφορείας 
ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
Αρχαιολόγος με βαθμό Α 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.