6/28/2018 02:40:00 μ.μ.
0

Προς «Παραπολιτικά Αργολίδας»


Σχετικά με όσα αναφέρονται από την κυρία Αναστασία Χαβιαρά σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας parapolitikaargolida.gr στις 22/6/2018 με τίτλο «Κλείνει το Ταχυδρομείο στη Νέα Κίο», για την αποκατάσταση της αλήθειας και την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι:

          Τα  Ελληνικά Ταχυδρομεία, είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, αναπτύσσουν και υποστηρίζουν το ταχυδρομικό δίκτυο λειτουργώντας σε ανταγωνιστικό περιβάλλον ως Ανώνυμη Εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό, αναδιοργανώνουν και προσαρμόζουν το δίκτυο των Καταστημάτων τους με κριτήρια εμπορικά αλλά με μοναδικό γνώμονα την άρτια ταχυδρομική εξυπηρέτηση όλης της χώρας.

          Η ταχυδρομική εξυπηρέτηση της Νέας Κίου και της ευρύτερης περιοχής, εξασφαλιζόταν μέχρι πρότινος από το ομώνυμο Ταχυδρομικό Πρακτορείο. Ο ανάδοχος του Πρακτορείου όμως, δεν αποδέχτηκε την αυτοματοποίηση των συναλλαγών του και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναγκάστηκαν να προχωρήσουν, τον Μάρτιο του 2018, σε «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» για την ανεύρεση νέου αναδόχου, με την απαραίτητη προϋπόθεση  αποδοχής  εκ μέρους του της αυτοματοποίησης των συναλλαγών του εν λόγω Ταχυδρομικού Πρακτορείου.

          Δεν κατατέθηκε καμία αίτηση σε αυτή την πρόσκληση και τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν τον Απρίλιο του 2018 «Επαναληπτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αορίστου χρόνου». Μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιος ενδιαφερόμενος στη Νέα Κίο.

          Με την συγκεκριμένη διαδικασία  η εταιρεία μας επιδίωξε έμπρακτα τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Νέας Κίου, εξασφαλίζοντας όμως την παροχή αναβαθμισμένων, αυτοματοποιημένων συναλλαγών στους κατοίκους. Με την αυτοματοποίηση των Ταχυδρομικών Πρακτορείων εξασφαλίζεται η δυνατότητα  παροχής του συνόλου των ταχυδρομικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως αυτές που παρέχει ένα Ταχυδρομικό Κατάστημα ενώ επίσης τα αυτοματοποιημένα Ταχυδρομικά Πρακτορεία μπορούν να εφοδιαστούν με POS μηχανήματα για την διευκόλυνση των συναλλαγών.

Οι προσπάθειες των ΕΛΤΑ δεν ευοδώθηκαν, κανένας επιχειρηματίας – κάτοικος της Νέας Κίου δεν ανταποκρίθηκε ώστε να επωφεληθεί ο ίδιος από την ευκαιρία που δίνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε τοπικές μικρές επιχειρήσεις να αναπτύξουν τον κύκλο εργασιών τους και να αναπτυχθούν. Έτσι, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναγκάστηκαν, μετά την καταγγελία της σύμβασης, και για να εξασφαλιστεί η Ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, να εξυπηρετούν καθημερινά την Νέα Κίο με αγροτικό διανομέα του Ταχ. Καταστήματος Άργους.

          Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος παραμένει ανοικτή και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων τοπικών επιχειρηματιών, παράλληλα όμως παρακολουθούν το ταχυδρομικό δίκτυο της περιοχής, όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις περιοχές της χώρας και μεριμνούν πάντα για την εξασφάλιση  των ταχυδρομικών αναγκών της χώρας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΑ


Να θυμίσουμε, ότι είχαμε δημοσιεύσει στις 22/6/2018 το θέμα με τίτλο : 

«Κλείνει το Ταχυδρομείο στη Νέα Κίο»

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι και το Ταχυδρομείο στη Νέα Κίο που τότε, ήταν σε μια αίθουσα στο πίσω μέρος του Κοινοτικού Καταστήματος. Τα χρόνια πέρασαν, οι Ταχυδρόμοι άλλαξαν (ο Βασίλης ο Ντολιόπουλος, ο Τάκης ο Αναγνωστόπουλος και αρκετοί άλλοι), το Ταχυδρομείο άλλαξε και ξαναάλλαξε κτίριο, όμως δεν έλειψε ποτέ από τη Νέα Κίο και πάντα εξυπηρετούσε άμεσα τις ανάγκες μας.

Πριν μερικά χρόνια κι ενώ ήμασταν πλέον Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Άργους Μυκηνών, το Ταχυδρομείο που τότε βρισκόταν στην πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, έκλεισε και οι υπηρεσίες του μεταφέρθηκαν σε ένα ιδιωτικό κατάστημα, το κατάστημα του Γιάννη Κοντού, που έκανε πλέον και χρέη ταχυδρόμου... Τώρα καταργείται κι αυτό...

Οι πληροφορίες λένε πως θα εξυπηρετούμαστε πλέον από το Άργος με ταχυδρόμο που θα έρχεται στη Νέα Κίο δύο φορές την εβδομάδα για να μας μοιράζει επιστολές και συντάξεις...

Η υποβάθμιση της Νέας Κίου συνεχίζεται ακάθεκτη... Κι εμείς απλά την δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα σα να μην είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που κάποτε δεν σηκώναμε μύγα στο σπαθί μας σε ότι αφορούσε τον τόπο μας και τις ανάγκες του...

Είναι αδιανόητο μια κωμόπολη, πρώην αυτόνομος δήμος, 3.500 κατοίκων να εξυπηρετείται με "φερτό" ταχυδρόμο 2 μόνο μέρες την εβδομάδα... Ας το ξανασκεφτούν οι υπεύθυνοι...


Αναστασία Χαβιαρά


Επιπλέον, να αναφέρω ότι το ζητούμενο πλέον για τη Νέα Κίο, δεν είναι ένα νέο Ταχυδρομικό Πρακτορείο για το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει ανοιχτή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, όπως μας ενημερώνουν από το Γραφείο Τύπου των ΕΛΤΑ, αλλά ένα ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ όπως λειτουργούσε παλαιότερα στη Νέα Κίο. 
Η Νέα Κίος το δικαιούται λόγω του πληθυσμού και της ιστορίας της και θα το διεκδικήσει με κάθε τρόπο. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.