6/08/2018 01:03:00 μ.μ.
0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με την Α’ Βάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου, και φορείς της περιοχής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»  πραγματοποίησαν εκδήλωση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, σήμερα Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Η εκδήλωση περιλάμβανε  ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, με ταυτόχρονο εντοπισμό και αναγνώριση της χλωρίδας της περιοχής και κατασκευή φυτολογίων και αγγείων. Η ξενάγηση  έγινε σε προγράμματα γνωριμίας με τη χλωρίδα του αρχαιολογικού χώρου σε δημοτικά σχολεία, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα γίνει, στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου. Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο, θα προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν είδη φυτών και θα συζητήσουν για τη διαχρονική σημασία τους, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που θα μοιραστούν.

Με τη δράση αυτή οι διοργανωτές στοχεύουν  στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια διαχρονική πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν το φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου.

Τους μαθητές και τους δασκάλους τους υποδέχθηκε και ενημέρωσε μεταξύ άλλων  ο Χαράλαμπος Αντωνιάδης υπάλληλος της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Ναυπλίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.