6/27/2018 02:00:00 μ.μ.
0

Οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοβουλίων επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντησή τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και η Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδικής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κυρίας Ιρίνα Γιαροβάγια.

Ο κ. Βούτσης καλωσορίζοντας την κ. Yarovaya στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τόνισε ότι «οι σχέσεις των δύο χωρών πηγαίνουν σε βάθος 190 χρόνων, σε τρία χρόνια από τώρα θα τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και για εμάς θα είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλες αυτές οι χρονικές σχέσεις μεταξύ των λαών και σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των ηγεσιών των δύο χωρών ήταν πολύ φιλικές και ελπιδοφόρες για το μέλλον και αποδοτικές για τις δύο χώρες και ελπίζω ότι θα γίνουν βήματα για την περαιτέρω τόνωση των σχέσεων ».

Ο Αντιπρόεδρος του Κρατικού Δούματος της Ομοσπονδικής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι «ελπίζουμε ότι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις μας, σε διαφορετικά επίπεδα και σε διαφορετικές διαστάσεις, σε οικονομικό, ανθρωπιστικό επίπεδο και σε άλλους τομείς. Εκτιμούμε πάρα πολύ την πολιτική άποψη και την πολιτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και της δικής σας, σε σχέση με τη στήριξη της θέσης της Ρωσίας σε διαφορετικά διεθνή ζητήματα, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα ζητήματα ασφαλείας και ελπίζουμε ότι αυτή η κοινή στάση , σε όλα αυτά τα θέματα, θα γίνει ακόμα ένα πιο θεμελιώδες σημείο για την εμπιστοσύνη μεταξύ των συνομιλητών μας και μεταξύ των κυβερνήσεών μας ».

Στην συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο Α Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. Ελλάδας - Ρωσίας κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ., κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος και από τη Ρωσική πλευρά του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αντρέι Μ . Maslov.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.