6/21/2018 12:32:00 μ.μ.
0

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ο  Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” πραγματοποίησε. ημερίδα – ενημέρωση αναφορικά με τον ρόλο του φροντιστή σε ασθενείς με μακροχρόνιες παθήσεις.

Το θέμα ανέπτυξαν η κ. Βικτώρια Φόνσου, συνεργάτης ασθενής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου, EMA, εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ασθενών, Εupati, ιδρύτρια ψηφιακής πλατφόρμας υγείας, Patientwho και ο κ. Σπύρος Τσοτάκος,Ψυχολόγος - Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοκοινωνικός Τομέας Μ.Α.Φ. Γαλιλαία.

 Η κ. Φόνσου κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία ως ασθενής, την πορεία της με τη νόσο μέσα από μια συγκινητική κι πραγματικά δυνατή αφήγηση η οποία ξεκινησε από την πρώτη στιγμή συνειδητοποίησης της ασθένειας μέχρι το σήμερα που την βρίσκει μία από τους 50 ασθενείς στον κόσμο που συναποφασίζουν για τα δικαιώματα των ασθενων.

Ο κ. Τσοτάκος αναφέρθηκε στην Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας Γαλιλαία τονίζοντας ότι Στόχος είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα- ψυχικά και σωματικά- που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή. Δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή. Στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη τη χρονική περίοδο της νόσου, από τη διάγνωση μέχρι την ύφεση ή την υποτροπή και το τελικό στάδιο. Στο πλαίσιο της φροντίδας επίσης στηρίζεται η οικογένεια σε όλη την πορεία της ασθένειας, καθώς και κατά την περίοδο του θρήνου και πένθους. Η Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.. Στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερέα.

Η ομάδα παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας δωρεάν στο σπίτι σε ασθενείς με καρκίνο που διαμένουν στην περιοχή των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ.Νεκτάριος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σκούφης καθώς και πλήθος κόσμου.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.