6/27/2018 07:47:00 π.μ.
0

Στα γραφεία των συναρμόδιων υπουργών προς υπογραφή βρίσκεται το σχέδιο νόμου που αφορά τα υδατοδρόμια της χώρας, υποδομή η οποία αφορά άμεσα την Κορινθία αφού το Λουτράκι «τρέχει» προκειμένου να κλείσει στα διοικητικά του όρια 2 υδατοδρόμια, το ένα από την πλευρά του Σαρωνικού στο Καλαμάκι .

Μέχρι σήμερα 3 είναι οι αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα ενώ αναμένεται – τώρα που ξεμπλοκάρει η διαδικασία- μέχρι το Μάρτιο να δοθούν ακόμα 4, σε Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη και Μεγανήσι. Το Λουτράκι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης μέσω του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου του από το 2016 ενώ πέρυσι το καλοκαίρι υπέγραψε σύμβαση με την Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ, με την οποία ανατέθηκε σε αυτήν η αδειοδότηση Υδατοδρομίου και στο Καλαμάκι. Η δημιουργία του δεύτερου υδατοδρομίου στον Σαρωνικό Κόλπο καθίσταται  αναγκαία καθώς επιτρέπει την αδιάλειπτη ετήσια λειτουργία του δίχως να υπάρχουν επιπτώσεις από τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο Κορινθιακός Κόλπος και διασφαλίζει το αεροπορικό έργο για 365 ημέρες τον χρόνο.

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών και η αδειοδότηση θα καταστήσει το Λουτράκι τον μοναδικό δήμο που θα διαθέτει δυο υδατοδρόμια στα διοικητικά του όρια, υποδομές που η λουτρόπολη ευελπιστεί να αλλάξουν την εικόνα της, την τουριστική μορφή  αλλά και το τουριστικό  μέλλον της.

Ο Πλήρης και επικαιροποιημένος τεχνικός φάκελος κάθε υδατοδορμίου θα τηρείται στην πλατφόρμα  Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης Αδειών Υδατοδρομίου (ΗΣΠΑΥ), η οποία θα δημιουργηθεί.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως μιλάμε για αδειοδοτήσεις 5ετούς διάρκειας, για πτήσεις καθ όλη τη διάρκεια του έτους ενώ με το νομοσχέδιο θεσμοθετείται η δυνατότητα χρήσης περιοχής του λιμένα ως εναλλακτικής περιοχής ελιγμών υδροπλάνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ: moriasnews.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.