6/15/2018 07:43:00 μ.μ.
0

Ο Δήμος Ερμιονίδας, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ, πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ημέρα για την Ενέργεια» σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Κτίριο Συγγρού).

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στο Σύμφωνο Δημάρχων, για τους στόχους της διεθνούς αυτής πρωτοβουλίας και για και τα οφέλη που μπορεί να δημιουργήσει σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.

Ο Δήμος Ερμιονίδας, έχει προσχωρήσει στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» (Covenant of Mayors), από τον Νοέμβριο του 2015, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη αστική πρωτοβουλία για το κλίμα και την ενέργεια παγκοσμίως.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων ξεκίνησε το 2008 στην Ευρώπη και σήμερα ενώνει περισσότερες από 7.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές σε 57 χώρες, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2 σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, μέσω:

- Της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά και άλλα κτίρια

- Της αύξησης της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους, τόσο σε επίπεδο οργανισμού, όσο και ευρύτερα σε επίπεδο χωρικής οντότητας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Σύμφωνο των Δημάρχων, ο Δήμος Ερμιονίδας στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 στην επικράτειά του κατά 20% μέχρι το 2020, μέσω της εφαρμογής ενός Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ). Συγκεκειμένα, στόχος του Δήμου είναι να μειώσει τις εκπομπές κατά 14.045,08 τόνους CO2 – δηλαδή 25,59% περίπου - μέχρι το έτος 2020.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, σχεδιάζονται ήδη μια σειρά από παρεμβάσεις  για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια, εγκαταστάσεις και δημοτικό φωτισμό, για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των οχημάτων του Δημοτικού στόλου και για τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση στη διοργάνωση δράσεων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, στην εργασία, στις μετακινήσεις, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Σφυρής δήλωσε σχετικά: «Προσχωρώντας στο Σύμφωνο των Δημάρχων, γίναμε μέλος μιας μεγάλης οικογένειας Δήμων και Περιφερειών, που αναλαμβάνουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, μας δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε στο Δήμο μας σημαντικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργεια, αξιοποιώντας την παρεχόμενη τεχνική και χρηματοδοτική υποστήριξη. Παρ’ όλα αυτά, ο φιλόδοξος στόχος που έχουμε θέσει, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή συμπεριφοράς όλων των πολιτών. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, για τον τόπο μας, για τον πλανήτη μας και για τις γενιές που ακολουθούν.»

Παρακολουθήστε τον χαιρετισμό του Δημήτρη Σφυρή στο :
https://www.facebook.com/sothria.papadopoyloy/videos/10216679277559062/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.