7/04/2018 05:50:00 μ.μ.
0

Με την νέα απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο αφορά στις δύο θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης που θα παραχωρηθούν για έρευνα στην κοινοπραξία Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια, έχουμε ταυτόχρονα και τη δικαίωση της Ελληνικής ΑΟΖ αφού αυτές οι περιοχές δεν βρίσκονται στην ελληνική κυριαρχία αλλά στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Έτσι οι απολαβές του ελληνικού δημοσίου θα προέρχονται άμεσα από την Ελληνική ΑΟΖ και από κανένα άλλο πλαίσιο.
Όσοι δεν πίστεψαν ποτέ σε αυτήν την έννοια, τώρα πρέπει να παραδεχτούν ή τουλάχιστον να αποδεχτούν ότι είναι χάρη σε αυτή που αλλάζουν τα δεδομένα. Και αυτό θα συμβεί ειδικά για τις περιφέρειες Πελοποννήσου και Κρήτης που είναι οι άμεσες ενδιαφερόμενες λόγω των κοιτασμάτων στόχων που έχουν επιλέξει οι εταιρείες της κοινοπραξίας.
Με άλλα λόγια όλα αυτά τα νέα που δίνουν τόσες προοπτικές στην Ελλάδα δεν θα υπήρχαν δίχως το πλαίσιο της ΑΟΖ.
Είναι λοιπόν απαραίτητο να το συνειδητοποιήσουμε για να περάσουμε στις επόμενες φάσεις που αφορούν άμεσα αυτές τις περιοχές για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων να έχουμε την οριοθέτηση με τη Λιβύη αλλά και να ανακηρύξουμε την Ελληνική ΑΟΖ για να είμαστε ξεκάθαροι σε νομικό πλαίσιο και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.