8/01/2018 11:52:00 π.μ.
0

Την Παρασκευή 27/07/2018, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» του δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποίησε την τρίτη κατά σειρά δράση της.

Το θέμα της εν λόγω δράσης, «Καύσωνας τι πρέπει να κάνω;», αφορούσε το επίκαιρο ζήτημα του καύσωνα. Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και η  εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με την προστασία τους σε περιπτώσεις καύσωνα.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν σε 27 μαθητές του ΚΔΑΠ, με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης προσαρμοσμένης για το μαθητικό πληθυσμό, τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

Tι είναι ο καύσωνας
Τι συμπτώματα προκαλεί ο καύσωνας στον οργανισμό του ανθρώπου
Πώς μπορεί να προστατευτεί το παιδί σε εξωτερικό χώρο σε περιόδους καύσωνα
Αντίστοιχα, πώς μπορεί να προστατευτεί το παιδί σε εσωτερικούς χώρους σε περιόδους καύσωνα
Οδηγίες προφύλαξης και τρόποι αντιμετώπισης του καύσωνα
Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, συνδέοντας μάλιστα την προστασία από τον καύσωνα με γνώσεις, που είχαν αποκτήσει από τις προηγούμενες δράσεις αγωγής υγείας, ενώ παρακολούθησαν με προσοχή και το σχετικό βίντεο.

Για την επιτυχή διενέργεια της δράσης, η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ  Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.