8/31/2018 07:23:00 μ.μ.
0

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΛΩΝΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ 

        Ανακοινώνεται ότι όπως γνωστοποιήθηκε στην Υπηρεσία μας με την υπ΄ αριθ. πρωτ.: 28411/08-08-2018 επιστολή του Συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ``ΑΡΧΕΛΩΝ``, κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα έχουν αναφερθεί περιστατικά επιθέσεων θαλάσσιων χελωνών σε ανθρώπους στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Αττικής, τα οποία πιθανόν προκλήθηκαν από την πρακτική χορήγησης τροφής στα ζώα αυτά από ανθρώπους και από την φυσική επαφή μαζί τους.
       
        Σύμφωνα με τις οδηγίες του αναφερόμενου Συλλόγου και με σκοπό την πρόληψη πρόκλησης τέτοιων περιστατικών, σας γνωρίζουμε ότι:

       ● Η πρακτική ταΐσματος των θαλάσσιων χελωνών πρέπει άμεσα να σταματήσει γιατί:
       -  Τα άγρια ζώα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κατοικίδια.
       - Η θάλασσα είναι το φυσικό περιβάλλον τους όπου διατρέφονται με όλα τα απαραίτητα συστατικά.
        - Η παροχή φαγητού στα άγρια ζώα μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα στη φυσιολογική τους συμπεριφορά καθώς και στην ασφάλεια των ανθρώπων.
        - Εκτός από το τάισμα, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιχειρούμε οποιαδήποτε επαφή, π.χ. να χαϊδεύουμε ή να ακουμπάμε τα ζώα.
       
         Υπενθυμίζεται ότι οι θαλάσσιες χελώνες τελούν υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας στο πλαίσιο Εθνικής και Ενωσιακής  νομοθεσίας. Οι αλιείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, οφείλουν να μεριμνούν για την προστασία του είδους και για την αποφυγή περιστατικών τραυματισμού τους ή και τυχαίας σύλληψής τους σε αλιευτικά εργαλεία.

          Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το θέμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας  "ΑΡΧΕΛΩΝ" (www.archelon.gr).0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.