8/11/2018 02:18:00 μ.μ.
0

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας μετά την γνωστοποίηση των εγκρίσεων ολιγομελών τμημάτων τόσο στην Γενική όσο και στην Τεχνική εκπαίδευση διαπίστωσε την περικοπή τμημάτων του Τομέα πληροφορικής τόσο στη Β΄τάξη του ΕΠΑΛ Άργους όσο και στη Γ΄τάξη του ΕΠΑΛ Ναυπλίου.

Και στις δυο περιπτώσεις απαιτεί την έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων αφού ουσιαστικά μπαίνουν σοβαρά εμπόδια στις επιλογές των μαθητών. Θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο φοίτησης -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- ή ειδικότητα και να φοιτήσουν σε άλλη που δεν θα είναι η πρώτη τους επιλογή.

Επισημαίνουμε επίσης ότι υπάρχει επαρκές προσωπικό για την λειτουργία των τμημάτων και δεν θα χρειαστεί να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών

Ειδικότερα στην περίπτωση της κατάργησης του τμήματος πληροφορικής στη Γ΄ Λυκείου, οι μαθητές για να συνεχίσουν τις σπουδές τους θα πρέπει να φοιτήσουν σε σχολείο εκτός νομού πράγμα ανέφικτο και εξοντωτικό γι αυτούς.

Με την κατάργηση του τμήματος ουσιαστικά οι μαθητές μας εμποδίζονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους αφού είναι αδύνατο να αλλάξουν ειδικότητα στην Γ΄ τάξη γιατί δεν λειτουργεί ούτε σε γειτονικό ΕΠΑΛ κάποια αντίστοιχη.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να επανεξεταστεί η απόφαση για περικοπή των τμημάτων και αυτά να λειτουργήσουν κανονικά για το σχολικό έτος που αρχίζει σε λίγο.


                                                       Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.