9/04/2018 12:21:00 μ.μ.
0

Δεν υπάρχει σταματημός στην πολιτική κατηφόρα αυτής της κυβέρνησης. Εξαγγέλλουν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) μελλοντική εφαρμογή δικών μας πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων από το 2011-14, τις οποίες όμως μέχρι και σήμερα για 3,5 χρόνια δεν εφαρμόζουν. Μεταρρυθμίσεις τις οποίες δρομολογήσαμε με τη συνεργασία του ΤΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα:

Εξαγγέλλουν πιλοτική λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών (e-Άδειες), όταν το Σύστημα αυτό νομοθετήθηκε με το ν.4178/2013 (που ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια καταψήφισε) κι εφαρμόστηκε για 6 μήνες το 2014 σε 10 Πολεοδομίες. Ένα αποτελεσματικότατο εργαλείο καταπολέμησης των κάθε είδους πολεοδομικών αυθαιρεσιών που εξαλείφει κάθε πιθανότητα ύποπτων συναλλαγών. Ένα σημαντικό βήμα μετάβασης στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, που για 3,5 χρόνια το έχουν στα αζήτητα, τώρα το ξαναθυμούνται.

Ενεργοποιούν τώρα το Ηλεκτρονικό Μητρώο των Ελεγκτών Δόμησης, όταν καταψήφισαν το σχετικό νόμο μας (ν.4014/2011) και αγνόησαν προκλητικά ότι τον Ιανουάριο 2015 το Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης είχε ήδη πάνω από 2.200 έμπειρους Ελεγκτές Δόμησης, τους οποίους θα μπορούσαν ήδη να έχουν χρησιμοποιήσει. Ένα σπουδαίο Μητρώο, που μπορούσε εδώ και 3,5 χρόνια να αξιοποιηθεί στην καταπολέμηση της αυθαιρεσίας στο δομημένο περιβάλλον. Tο θυμήθηκαν κι αυτό μετά την ανθρώπινη τραγωδία των 98 νεκρών στο Μάτι.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.