9/07/2018 12:37:00 μ.μ.
0

Ο καθ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρωμένη πρόταση, για αναβάθμιση και μόνιμη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, καταθέσαμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η ένταξη του προγράμματος στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, η μόνιμη απασχόληση των προσληφθέντων, η αναμόρφωση των κριτηρίων ένταξης, η προμήθεια του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού και η λειτουργική σύνδεση του προγράμματος με τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), είναι κάποια από τα αιτήματα που καταθέσαμε.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να υιοθετήσουν την πρόταση μας και να διασφαλίσουν τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις κι ενέργειες για τη βιωσιμότητα του προγράμματος.

Προσωπικά, από το ξεκίνημα του προγράμματος με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έως σήμερα, στηρίζω απεριόριστα το έργο και την προσφορά του εξειδικευμένου κι έμπειρου προσωπικού του «Βοήθεια στο Σπίτι», που παρέχει οργανωμένη και συστηματική κατ’ οίκον πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Ειδικά για την Αργολίδα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάνω από 30 εργαζόμενους, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά σε πάνω από 1.000 συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Είναι αξιέπαινη η προσφορά τους στην κοινωνία και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους και να τους στηρίζω».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.