9/01/2018 10:49:00 π.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μ. Ζορμπά με θέμα τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στο πωλητήριο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου διαπίστωσα εκ νέου εκτός των άλλων ζητημάτων που έχω κατά καιρούς θίξει στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στο εκεί πωλητήριο.

Ενδεικτικά, τα πωλούμενα προϊόντα δεν ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των επισκεπτών καθώς, χαρακτηριστικά, τα αντίγραφα κεφαλής του Ασκληπιού ή του θεάτρου που ζητούνται από ξένους τουρίστες έχουν εξαντληθεί χωρίς να έχει γίνει επαναπρομήθειά τους.

Ακόμη, απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι η οκτάμηνη σύμβαση λειτουργίας του πωλητηρίου ξεκίνησε φέτος αρχές Ιουλίου, με σημαντική καθυστέρηση δηλαδή από την έναρξη της τουριστικής περιόδου όταν οι επισκέψεις στον χώρο ξεκινούν από το Πάσχα και μετά, αφήνοντας για μεγάλο διάστημα τον χώρο χωρίς πωλητήριο, γεγονός που σημαίνει απώλειες στα έσοδα, και κατ’ επέκταση σε θέσεις εργασίας.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιες προβλέψεις έχουν ληφθεί για την έγκαιρη επαναπρομήθεια δημοφιλών προϊόντων του πωλητηρίου του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου και ποια τα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
2. Για ποιο λόγο η οκτάμηνη σύμβαση εργαζομένων στα πωλητήρια ξεκίνησε εν μέσω του Ιουλίου, με σημαντική καθυστέρηση δηλαδή από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αφήνοντας για μεγάλο διάστημα κλειστά τα πωλητήρια, γεγονός που έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο στα έσοδα, όσο και στις θέσεις εργασίας.
3. Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν για την αποτροπή της επανάληψης του ίδιου απαράδεκτου φαινομένου».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.