19 °C Argos, GR
Οκτώβριος 19, 2019

Aπεργία την Πέμπτη σε όλο το Δημόσιo

«Παραλύει» την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου το Δημόσιο λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, έξω από τη Βουλή.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Στην απεργία συμμετέχουν καθηγητές και δάσκαλοι: «Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο. Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Δ.Ο.Ε. την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019)  και 3ωρη στάση εργασίας για την Ο.Λ.Μ.Ε. (11:00 – 14:00 για τον πρωϊνό, 14.00 – 17.00 για τον απογευματινό και τις 3 πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης από τις  Ε.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.  Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Πέμπτη 17/1/2019 και ώρα 11:00 π.μ. με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου». 

Στην απεργία λαμβάνουν μέρος και οι εργαζόμενοι στην Υγεία. 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για τις 17/1/2019 με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ. Και στην Εκπαίδευση όπως και με τους χιλιάδες συμβασιούχους στην Υγεία η κυβέρνηση παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Δημιουργεί συνθήκες ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης για ψηφοθηρικούς λόγους. Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για πρόσληψη με ψεύτικες προσλήψεις που υποτίθεται ότι κάνει!!!
Η βία και η τρομοκρατία από την πρώτη φορά «αριστερή κυβέρνηση» δεν έχει όρια.

Πολλές φορές οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές και σε κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ στη συγκέντρωση στις 11πμ στη Βουλή.

Αιτήματα:
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων
Απόσυρση του Νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση.
Η κυβέρνηση της συναλλαγής, του συμβιβασμού και του ξεπουλήματος των πάντων θα πρέπει να λάβει άλλη μία ηχηρή απάντηση». 

Περισσότερα Άρθρα

Γιάννης Μανιάτης στο Athens Energy Forum 2019: «Το Σύνταγμα, η Έξυπνη Ενέργεια, η Κλιματική Αλλαγή»

Στο πλαίσιο του Athens Energy Forum 2019 μίλησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιάννης Μανιάτης. Στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: Θέλω να αναφερθώ σε 4 βασικά σημεία: Α. Τη Συνταγματική Αναθεώρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη Β. Την παγκόσμια πρόκληση για Έξυπνη Ενέργεια Γ. Τις ελληνικές συνθήκες και καταστάσεις Δ. Την Έξυπνη – Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη […]

Γιάννης Μανιάτης: «Εξαγοράζουν συνειδήσεις και ψήφους βουλευτών έναντι ανταλλαγμάτων»

Ωμή – χυδαία ανταλλαγή, χαρακτήρισε την εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων βουλευτών έναντι θέσεων υπουργών ή υφυπουργών, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εκπομπή «Σήμερα» με τους Δ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου. Ο Γ. Μανιάτης αφού διευκρίνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΣΥ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε […]