17 °C Argos, GR
28 Οκτωβρίου 2021

Άνοιξε το Taxis για την υποβολή των δηλώσεων

Άνοιξε το Taxis για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων. Με το άνοιγμα της εφαρμογής αναμένεται να υποβληθούν αρχικά χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις, που θα έχουν πιστωτικό αποτέλεσμα εκκαθάρισης. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι πρώτες επιστροφές φόρου να δοθούν σύντομα προκειμένου να πέσει περισσότερη ρευστότητα στην αγορά και την οικονομία γενικότερα.

Ο συνολικός αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που πρόκειται, να υποβληθούν υπολογίζονται σε περίπου 6,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ, η ηλεκτρονική πύλη που άνοιξε σήμερα και καταληκτική ημερομηνία υποβολής παραμένει η 30η Ιουνίου 2020, εάν δεν υπάρξει παράταση. Αμετάβλητες μένουν και οι διμηνιαίες δόσεις εξόφλησης των όποιων οφειλών (Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος) για τα φυσικά πρόσωπα.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχουν αφήσει παραπάνω από ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων και διευκολύνσεων στη σκιά της πανδημίας.

Στο βασικό έντυπο Ε1 ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν σε σχέση με πέρυσι. Οι φορολογούμενοι όμως θα διαπιστώσουν ότι στο Ε1 έχει καταργηθεί ο πίνακας 10, στον οποίο καλούνταν να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, ώστε να τους πιστωθεί τυχόν επιστροφή φόρου.

Αντ’ αυτού, θα δουν πως εφόσον προκύπτει στο πλαίσιο της αυτόματης εκκαθάρισης ποσό προς επιστροφή, θα εμφανίζεται μήνυμα που ενημερώνει για την υποχρέωση γνωστοποίησης του λογαριασμού πληρωμών στη Φορολογική Διοίκηση (του αριθμού ΙΒΑΝ), η οποία πραγματοποιείται με υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) στο περιβάλλον TAXISnet, σύμφωνα με την Α. 1019/2020 απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ.

Κατά την υποβολή της δήλωσης, μέσω υπερσύνδεσμου, δίνεται η δυνατότητα στον υπόχρεο να μεταβεί στην αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή, ενώ ο/η σύζυγος/ΜΣΣ στην περίπτωση που με βάση την εκκαθάριση της κοινής τους δήλωσης δικαιούται επιστροφή φόρου, θα εισέλθει σε αυτή με τους δικούς του/ης κωδικούς πρόσβασης. Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού, αυτός δύναται να δηλώνεται από έως δύο δικαιούχους.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Κάνει πίσω ο Καρούζος; πρόθυμος ο Πανοβράκος, ο Καμπόσος καλπάζει…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου

    Στα δημοτικά του Άργους ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας φαίνεται πως αδυνατεί να βρει υποψήφιο μετά την απόρριψη του ΝΥΝ επικεφαλής της δημοτικής του παράταξης Δημήτρη Νικητόπουλου. Σε συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής στο εργατικό κέντρο μαζεύτηκαν περί τα 40 άτομα παρόντος του φερόμενου ως υποψηφίου Νίκου Καρούζου ο οποίος απογοητευμένος απο τον αριθμό φάνηκε […]

Κορονοϊος: Ξεπέρασαν τους 100 τα θύματα του ιού στην Ελλάδα – Κατέληξε μία 96χρονη στο ΝΙΜΙΤΣ

Μια γυναίκα 96 ετών είναι το 101ο θύμα του κορονοϊού στην χώρα μας. Η γυναίκα έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. Ένας άνδρας 84 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν, ήταν ο 100ός νεκρός από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες […]

Follow by Email