15 °C Argos, GR
19 Οκτωβρίου 2021

Άργος: Μελωδικό αφιέρωμα στις μεγάλες κυρίες του τραγουδιού μας με την Αναστασία Νίνου Δημητρίου

Στην εξέδρα δίπλα στο ποταμάκι στο Άργος, η Αναστασία Νίνου Δημητρίου και 5μελής ορχήστρα παρουσίασαν απόψε το βράδυ ένα μελωδικό αφιέρωμα στις μεγάλες κυρίες του τραγουδιού μας.

Κορυφαίες ερμηνεύτριες οι οποίες θαυμάστηκαν και δοξάστηκαν στις εμφανίσεις τους, έγιναν είδωλα και λατρεύτηκαν από τους πιστούς τους:  Τζένη Βάνου, Πόλυ Πάνου, Ρίτα Σακελλαρίου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαρινέλλα, Δούκισσα, Χάρις Αλεξίου,  Μαρίκα Νίνου, Σοφία Βέμπο, Σωτηρία Μπέλλου. Τραγουδίστριες, οι οποίες με το χάρισμα και την προσωπικότητά τους ερμήνευσαν τα ωραιότερα τραγούδια των μεγάλων συνθετών που σφράγισαν ολόκληρες εποχές, έγραψαν ιστορία κι εξακολουθούν να µας συντροφεύουν.

Εκτός από τα τραγούδια που ακούστηκαν, σύντομη αφήγηση κάποιων  γεγονότων από τη ζωή των ερμηνευτριών έκανε ο Βασίλης Τραϊφόρος (ηθοποιός και συγγραφέας) απόγονος του γνωστού Μίμη Τραϊφόρου.

Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε η ΚΕΔΑΜ.

Σύντομο βιογραφικό

Η Αναστασία Νίνου Δημητρίου γεννήθηκε στο Άργος  Αργολίδος. Από 8 ετών διδάσκονταν πιάνο και από τα 13 χρόνια  συμμετείχε  στη χορωδία του  Μάνου Διαμαντή. Στα 18 της ξεκίνησε σπουδές στο Ελληνικό ωδείο Αθηνών και στο Εθνικό ωδείο με τον τενόρο  Μάνο Μητσάκο  και αρίστευσε παίρνοντας πτυχία στην Φούγκα, στην Αντίστιξη, στην Αρμονία,  στα παραδοσιακά κρουστά, δίπλωμα στη Μονωδία  και ειδικεύσεις σε μουσικοκινητικά προγράμματα, στην ειδική αγωγή  και  στα παιδαγωγικά. Παράλληλα τραγουδούσε και . συνεργάστηκε με μεγάλους  καλλιτέχνες  του Ελληνικού πενταγράμμου. Μερικοί από αυτούς είναι ο Πουλόπουλος, ο Αντύπας, οι Ζικ Ζακ, ο Πολυκανδριώτης, ο Κουρκούλης, ο Οικονομόπουλος, ο Κιάμος, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πανταζής και ο Πλούταρχος. Το 2009 έλαβε μέρος στο 7ο φεστιβάλ Αλεξάνδρειας με τραγούδι  του Χάρη Χαλκίτη και στίχους δικούς της και πήρε το 2ο βραβείο ανάμεσα σε 45 συμμετέχοντες από 22 χώρες. Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη της σειρά  μουσικών παραμυθιών ¨Η  Τσιπούρα η Λενιώ¨ από τη Χάρτινη πόλη  οπού μετράει ήδη 5 εκδόσεις και βραβεύτηκε το 2019 από τους Έλληνες λογοτέχνες με το πρώτο βραβείο παιδικής ποίησης  και μουσικής. Σήμερα κάνει συναυλίες – αφιερώματα στην Αθήνα και  μαθήματα μουσικοκινητικής, φωνητικής, ανωτέρων θεωρητικών και αρμονίου σε συνεργασία με ωδεία και σχολεία.

Περισσότερα Άρθρα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η Ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα την “Εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον Covid-19 σε εστίαση”

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με γνώμονα την άμεση ενημέρωση των μελών του διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη) με θέμα: «Εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον Covid-19». Εισηγήτρια της εκδήλωσης είναι η κα. Μαρία Ξενοδημητροπούλου, Προϊστάμενη του τμήματος Δημόσιας Υγείας […]

Σήμερα εορτάζει η Οσία Θεοδώρα: Η Βασίλισσα της Άρτας

Η Οσία Θεοδώρα, τη μνήμη της οποίας τιμά σήμερα 11 Μαρτίου η Εκκλησία, γεννήθηκε περί το έτος 1210 μ.Χ. πιθανότατα στην Θεσσαλονίκη και υπήρξε γόνος της μεγάλης και αρχοντικής βυζαντινής οικογένειας Πετραλείφα (νορμανδικής καταγωγής), η οποία εγκατεστημένη αρχικά στο Διδυμότειχο προσέφερε πολλές και σημαντικές υπηρεσίες στην αυτοκρατορία και τιμήθηκε με υψηλά αξιώματα. Ο πατέρας της […]

Follow by Email