27 °C Argos, GR
21 Σεπτεμβρίου 2021

«Ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού: και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται»

«Ο όρκος της πόρνης μοιάζει με τον όρκο του πολιτικού: και οι δύο ορκίζονται σε όποιον απευθύνονται.»

Δίφιλος ο Σίφνιος

Άρθρο της Σωτηρίας Παπαδοπούλου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 Πριν το άρθρο ένα έχω να σας πω, πάμε διακοπές και θα επιστρέψουμε πιο ώριμοι στις 4  Σεπτέμβρη, ελπίζουμε να μας περιμένετε να συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι μαζί. Καλό δεκαπενταύγουστο σε όλους, η μητέρα όλων μας να μας προστατεύει.

Στην πραγματικότητα ο ποιητής έχει πει με μια φράση όλα όσα θα σας περιγράψω εγώ με 300 περίπου λέξεις και θα μπορούσα να βρω πολλές παρόμοιες φράσεις που να εκφράζουν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Έχουμε μια συνεχόμενη γκρίνια γιατί οι πολιτικοί μας είναι ψεύτες,  αμ έλα όμως που οι πολιτικοί μας απλώς είναι η δική μας φωτογραφία. Είναι ακριβώς ό,τι είμαστε εμείς, απλά αμείβονται περισσότερο από εμάς και βέβαια το βασικότερο, εμείς τους επιλέγουμε. Αλλά όπως πάντα, μας αρέσει να ρίχνουμε την μπάλα στην εξέδρα και μην αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Φίλοι μου δεν έχουμε έλλειψη σοβαρών πολιτικών προσώπων, έχουμε έλλειψη σοβαρών πολιτικών κριτηρίων και όπως έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν δεν ψηφίζουμε ως πολίτες, αλλά ως λαός. Βέβαια δεν ψηφίζουμε ως πολίτες γιατί δεν είμαστε πολίτες,  μας αρέσει να έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά καθόλου υποχρεώσεις, δεν μας αρέσει να ψηφίζουμε με γνώμονα το κοινό καλό, μας αρέσει να έχουμε πολιτικούς της δικής μας ποιότητας και όχι καλύτερους από εμάς. Γουστάρουμε να ψηφίζουμε συνήθως με γνώμονα τα μικροσυμφέροντα μας, το μικρορουσφετάκι που ενδεχομένως να μας έχει κάνει ένα πολιτικό πρόσωπο. Πάντως τα κριτήρια της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων είναι φαιδρά, εξού και τα αποτελέσματα, λίγοι είναι οι πολιτικοί που πράγματι «κατεβαίνουν» και λίγοι οι πολίτες που θέλουν πολιτικούς που θα αλλάξουν τη νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας αυτού του έρημου κράτους. Έτσι λοιπόν πολλοί σοβαροί άνθρωποι που έχουν να δώσουν πολλά, απογοητευμένοι από το πολιτικό κλίμα ιδιωτεύουν και μπορεί στην αρχαία Ελλάδα η λέξη ιδιώτης να ήταν προσβολή, στην σημερινή Ελλάδα πολλές φορές απλά είναι μονόδρομος για πολλούς αξιόλογους ανθρώπους. Μέσα σε όλα αυτά βέβαια συνυπεύθυνοι κι εμείς, τα Μ.Μ.Ε., έχουμε την ίδια ευθύνη με τους πολιτικούς και λίγο μεγαλύτερη από τους πολίτες.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο…πρόλογος στο Catamarans Cup

Το Catamarans Cup, που ξεκίνησε από την Istion Yachting το 2010, συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια και είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές ιστιοπλοϊκό γεγονός, με συμμετοχές πάνω από 18 χώρες – ένας διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας, που συνδυάζει ιδανικά τη διασκέδαση ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα με χαλαρωτικές διακοπές. Οι ιστιοδρομίες του 10ου Catamarans Cup θα διεξαχθούν στην περιοχή […]

Τα συγχαρητήρια του Δημήτρη Καμπόσου στον Διαγόρα Άργους

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Α.Σ.Διαγόρας Άργους που στο 5ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αισθητικής ομαδικής γυμναστικής κατέκτησε την 3η, 5η και 6η θέση. Μπράβο στα κορίτσια και καλή επιτυχία στον Διαγόρα Άργους που θα είναι η μοναδική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα μας στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη! Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες […]

Follow by Email