36 °C Argos, GR
4 Αυγούστου 2021

Αδιανόητο: Με εντολές “άνωθεν”, κόπηκαν οι εφημερίες των ιατρών από τις Σπέτσες στο Κ.Υ.Κρανιδίου!!!

Ανήκουστο και αδιανόητο: εν μέσω της πανδημίας και την ώρα που έχουμε να κάνουμε με έναν “πόλεμο” κόντρα στον αόρατο αλλά τόσο θανατηφόρο ιό, με εντολές άνωθεν, γιατροί εξαιρούνται από το να προσφέρουν βοήθεια σε συναδέλφους τους με την αιτιολογία “να μην μεταφερθεί ο ιός” !!!.

Απίστευτο αλλά αληθινό και συμβαίνει αυτή την ώρα στο Κρανίδι που βρίσκεται στο κέντρο της πανελλήνιας επικαιρότητας έχοντας να αντιμετωπίσει την “βόμβα”με τα δεκάδες θετικά κρούσματα κορονοϊού στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου στο σχετικό έγγραφο που παραθέτουμε:

Το Περιφερειακό Ιατρείο Σπετσών, παρότι πολυδύναμο, εξακολουθεί η οποιαδήποτε παροχή ιατρικής βοήθειας να σταματάει στο λιμάνι της Κόστας, από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. θεωρείται λοιπόν παράλογη απαίτηση οι ιατροί των Σπετσών να εφημερεύουν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου;

Οι ιατροί του Κέντρου Υγείας παρ’ όλα αυτά έχουν λάβει μόνο την τελευταία τριετία εντέλλεσθε εφημέρευσης δύο φορές προκειμένου να καλυφθεί το Περιφερειακό Ιατρείο Σπετσών.

Είναι ανήκουστο σε καιρό πανδημίας να εξαιρούνται ιατροί με τις ευλογίες αρμοδίων φορέων, δήθεν “για να μην μεταφερθεί ο ιός”. Ποια λογική θα επέτρεπε στους υπόλοιπους ιατρούς κάτι τέτοιο; Ή μήπως οι υπόλοιποι ιατροί είμαστε άνοσοι;

Θα ήταν λοιπόν πιο εποικοδομητικό όλες αυτές οι ενέργειες να είχαν γίνει προς την κατεύθυνση επάνδρωσης των δομών υγείας και όχι για “να πέσουν στα μαλακά” κάποιοι…».

Κάτω από το έγγραφο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς, υπάρχουν οι υπογραφές όλων των γιατρών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

Οι γιατροί λοιπόν του ΚΥ Κρανιδίου ζήτησαν τη συνδρομή του εγγύτερου Περιφερειακού Ιατρείου που είναι αυτό των Σπετσών, ωστόσο οι γιατροί του νησιού αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να κολλήσουν κι αυτοί τον ιό!!!

Με την ίδια λογική βεβαίως των ιατρών του ΠΙ Σπετσών, τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου ΔΕΝ θα έπρεπε να δέχονται ασθενείς από τις Σπέτσες, όπως βεβαίως συμβαίνει….Ίδια ιστορία είναι αλλά με εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Έχουν όμως βάλει το χεράκι τους και οι βουλευτές της Α’ Πειραιά καθώς:

-ο Νικόλαος Μανωλάκος με ερώτηση του μάλιστα στον υπουργό Υγείας, εκφράζει την ανησυχία του και θέτει θέμα άμεσης διακοπής των εφημεριών λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην περιοχή του Κρανιδίου, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν διασπορά του ιού στο νησί, και

-οι  Ιωάννης Π.Μελάς και Παναγιώτα Δούνια, κατέθεσαν αίτημα, προς το Υπουργείο Υγείας, για να διακοπούν οι εφημερίες που πραγματοποιούν στο Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών.

Με αυτό το τρόπο, όπως επισημαίνουν, θα περιοριστεί η διασπορά του ιού στο νησί των Σπετσών όπου δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, ενώ θα διασφαλιστεί και η δημόσια υγεία.

Το αίτημα τους έγινε δεκτό από το Υπουργείο Υγείας και πλέον θα σταματήσουν οι εφημερίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ:

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος δεν θα ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα της Αλεξάνδρειας λόγω κορονοϊού

Λόγω κορονοϊού, και με τα κρούσματα στην Αίγυπτο αλλά και την πόλη της Αλεξάνδρειας να αυξάνονται, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η ελληνική παροικία της πόλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα ζήσουν τελείως διαφορετικά, από κάθε άλλη χρονιά, τα Θεοφάνια. Έτσι, για πρώτη φορά από τότε που εξελέγη ως Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και […]

Φρικτό ατύχημα στους Παξούς: Έκοψε τα δάχτυλά του με μηχάνημα

Φρικτό ατύχημα στους Παξούς: 60χρονος έκοψε τα δάχτυλά του με μηχάνημα Άμεση ήταν η διακομιδή ενός 60χρονου άντρα από τους Παξούς στο Νοσοκομείο Φιλιατών μετά από ατύχημα που είχε Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος έκοψε τα δάχτυλα του καθώς έκοβε ξύλα. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Άμεσα ο 60χρονος […]

Follow by Email