27 °C Argos, GR
24 Σεπτεμβρίου 2020

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Θεωρώ αναγκαία την τίμια εξήγηση μεταξύ ΕΛΓΑ και ασφαλισμένων

 

 

Στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον ΕΛΓΑ και σχεδιάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα.

 

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

 

Μετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή:

                  «Προτεραιότητά μας είναι η μετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή με στόχο την παροχή ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών. Θέλουμε να συντομεύσουμε δραστικά τον χρόνο ανάμεσα στην πραγματοποίηση της εκτίμησης μιας ζημιάς και της καταβολής της αποζημίωσης. Θέλουμε να ενισχύσουμε την αξιοπιστία των εκτιμήσεων με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, μέσω ενιαίας εφαρμογής σε φορητό υπολογιστή, ώστε να γνωρίζουμε αμέσως όλα τα δεδομένα».

 

Συμμετοχή ομίλων του ιδιωτικού τομέα:

                  «Σημαντικός στόχος είναι η διεύρυνση των ασφαλιστικών καλύψεων και η προσφορά επιλογών στον αγρότη με τη συμμετοχή ομίλων του ιδιωτικού τομέα. Σε μία ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία δεν νοούνται δογματισμοί και αγκυλώσεις και συνεπώς και η επιλογή της ιδιωτικής ασφάλισης είναι αποδεκτή».

 

Για την ταυτότητα του Οργανισμού:

«Θεωρώ αναγκαία την τίμια εξήγηση μεταξύ ΕΛΓΑ και ασφαλισμένων τόσο για τον πραγματικό χαρακτήρα του οργανισμού όσο και την αναμενόμενη απόκρισή του στις απαιτήσεις τους. Ο ΕΛΓΑ δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα, είναι ασφαλιστικός οργανισμός. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους αγρότες μας».

 

Για τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ:

«Αναλογιστική μελέτη ουδέποτε ανατέθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις. Ουδεμία μελέτη υπήρξε στα γραφεία του ΕΛΓΑ. Άλλο πράγμα οι ανέξοδες υποσχέσεις και άλλο τα έργα. Άλλο πράγμα η δημιουργία εντυπώσεων και άλλο πράγμα η ανάληψη ευθύνης.

Ο ΕΛΓΑ ως ασφαλιστικός φορέας θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξαρτήτως του ενδιαφέροντος του ιδιωτικού τομέα για την εμπλοκή του στην ασφάλιση καλλιεργειών και υποδομών. Η αναθεώρηση του κανονισμού την οποία θα ανακοινώσουμε όταν οι συνθήκες θα το επιτρέπουν, δηλαδή, μετά την επιτέλους – εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, δεν σχετίζεται με οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρον».

 

Για την διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων:

                  «Δρομολογούνται συνεργασίες του ΕΛΓΑ με την διαχειριστική αρχή του ΥΠΑΑΤ με στόχο την ένταξη έργων στην υφιστάμενη προγραμματική περίοδο αλλά και στην καινούρια. Θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα για μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, με την αξιοποίηση νέων επιστημόνων και τη συνδρομή τους στο έργο του ΕΛΓΑ, με την εκπαίδευση του προσωπικού και την ανάπτυξη συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα».

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε ο θρύλος της country μουσικής Κένι Ρότζερς

Ο σταρ της μουσικής κάντρι Κένι Ρότζερς, με σταδιοδρομία άνω των 60 ετών στη μουσική σκηνή, πέθανε σε ηλικία 81 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. “Ο Ρότζερς έφυγε ειρηνικά, στο σπίτι, από φυσικό θάνατο (…) έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του”, αναφέρει η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο διάσημος τραγουδιστής της κάντρι, […]

Τροχαίο με μηχανάκι στο Ναύπλιο – Τραυματίας ο οδηγός

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 10:30 το πρωί στην διασταύρωση των οδών Σπάρτης και Αμυμώνης στο Ναύπλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συγκρούστηκαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα δίκυκλο μηχανάκι. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο νεαρός οδηγός του δίκυκλου που μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του […]

Αρέσει σε %d bloggers: