21 °C Argos, GR
24 Σεπτεμβρίου 2021

Ανδρέας Πουλάς: «Δεν υπάρχει «εμβόλιο» για την ανεπάρκεια των χειρισμών σας» (vid)

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη β’ ανάγνωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου για την κύρωση των από 10-8-2020 και 22-8-2020 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Στην περίοδο που διανύουμε προκύπτουν συνεχώς νέα προβλήματα και νέα δεδομένα.
  • Αντιλαμβάνομαι όμως ότι την σωρεία των προβλημάτων δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με επικοινωνιακούς χειρισμούς.
  • Τα μέτρα που ανακοινώσατε για τη νέα σχολική χρονιά είναι ανεπαρκή και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα περιοριστεί η διασπορά του ιού.
  • Δώστε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τα διεξαγόμενα τεστ: πού γίνονται και πόσα ημερησίως και ποιος είναι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ανά περιοχή. Δέχομαι επανειλημμένες καταγγελίες για καθυστερησεις στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τεστ από πολίτες και από υγειονομικούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα.
  • Το μόνιμο προσωπικό του ΕΣΥ μειώθηκε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μεγαλές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος σε αναισθησιολόγους και εντατικολόγους σύμφωνα με την Ιατρική Εταιρεία Αναισθησιολογίας της Βόρειας Ελλάδας.
  • Η φαρμακοβιομηχανία περιμένει ένα μηχανισμό clawback πιο δίκαιο και πιο αναλογικό και όχι μετακύλιση του κόστους σε αυτή και στους πολίτες, που βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
  • Στον τομέα της εργασίας, κάθε μέτρο που αναλαμβάνετε είναι δειλό, άτολμο και ανεπαρκές. Εντάσσεται δε, σε μία λογική παρωχημένη και μικροπολιτική: στη λογική της ενίσχυσης των ελαστικών μορφών εργασίας, της ανοχής της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, του ξεζουμίσματος του εργαζόμενου.
  • Στη διαχείριση του μεταναστευτικού χρειάζεται αποφασιστικότητα και να μιλήσετε την γλώσσα της αλήθειας. Δημιουργήσατε το Υπουργείο Μετανάστευσης το οποίο υποτίθεται ότι θα διαχειριζόταν την κρίση αλλά επί της ουσίας ασχολείται μόνο με τις απευθείας αναθέσεις. Που είναι οι δομές που θα φτιάχνατε; Ακόμη βρίσκονται στα χαρτιά ή στις υποσχέσεις; Κάντε αυτό που πρέπει και κάντε το τώρα.

 

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Π. Νίκα και Γ. Μαντζούνη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Η σταδιακή επαναλειτουργία των αθλητικών χώρων αποτέλεσε αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, από κοινού με άλλους περιφερειάρχες και δημάρχους. Στην σύσκεψη, η οποία έγινε χθες Τετάρτη 6 Μαΐου και στην οποία μετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης, ο υπουργός έθεσε […]

Το μήνυμα για τον Νέο Χρόνο του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

Η ενότητα και η συνεργασία είναι οι αναγκαίες συνθήκες προκειμένου ως χώρα -και ως άνθρωποι- να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά μας, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο μήνυμά του για τον Νέο Χρόνο: «Εύχομαι σε όλους το 2021 να είναι ένα έτος ειρηνικό, δημιουργικό, ένα έτος που θα σημάνει την απαρχή της […]

Follow by Email