13 °C Argos, GR
1 Δεκεμβρίου 2021

Ανδρέας Πουλάς: «Η κυβέρνηση διαρκώς χάνει την ευκαιρία να αναβαθμίσει τη δημόσια υγεία»

 

 

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των άρθρων του σχεδίου νόμου «Κύρωση: α) της από 11.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (John S. Latsis Public Benefit Foundation)» και του N.Π.Δ.Δ.. με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ”Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”» και β) της από 9.12.2020 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης, του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», της κ. Άννας Μαρίας Λουίζας Ιωάννη Λάτση και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας» ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Η πανδημία έδωσε σε όλες τις κυβερνήσεις παγκοσμίως μία μοναδική ευκαιρία. Να επαναχαράξουν τις πολιτικές τους, να γίνουν πιο ανθρωποκεντρικές και πιο κοινωνικά προσανατολισμένες. Να ξεφύγουν από την  τεχνοκρατική θεώρηση, από τους αριθμούς και τα ποσοστά και να στραφούν στον πυρήνα της πολιτικής: στην προστασία του ανθρώπου, της  ζωής και της  υγείας του. Και η δική σας κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να τοποθετήσει στην πρώτη θέση τη δημόσια υγεία. Εσείς όμως, επιλέγετε για μία ακόμα φορά μπαλώματα, προχειρότητες και μικρο-διευθετήσεις.

Αντί να αδράξετε την ευκαιρία και να μεταμορφώσετε τον υγειονομικό χάρτη της χώρας νομοθετώντας τώρα τα σημαντικά θέματα, ώστε να χρηματοδοτηθούν από τους ευρωπαϊκούς πόρους, εσείς συντηρείτε την ίδια και απαράλλακτη κατάσταση, που γεννάει ακινησία και προβλήματα. Το άτοπο και παράλογο του πράγματος μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πραγματικές σας προθέσεις για το ΕΣΥ  είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που διακηρύσσετε και ότι οι εξαγγελίες σας για στήριξη του ΕΣΥ είναι μόνο στα λόγια.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της διακυβέρνησής σας είναι το βασικό σας μέλημα. Γι’ αυτό και συμπεριλαμβάνετε στο παρόν νομοθέτημα και την έγκριση των συμβάσεων του ιδρύματος «Γιάννης Λάτσης», σε μία προσπάθεια να ελαχιστοποιήσετε την κριτική στην πολιτική σας διαχείριση.

Συνολικά το παρόν σχέδιο νόμου δεν προσφέρει τίποτα καινούριο και καμία δυναμική σε έναν τομέα όπου λόγω της πανδημίας, οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να διαδέχονται η μία την άλλη.»

 

Δείτε εδώ το βίντεο:

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Μητσοτάκης: Λουκέτο στη διασκέδαση τη νύχτα – Κλειστά τα μπαρ μέχρι το εμβόλιο (vid)

Σε ανοιχτή συζήτηση συμμετέχει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 31ο Greek Economic Summit μιλώντας για τον κορονοϊό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι «Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο». […]

Δ. Καμπουράκης : Τα ελεύθερα βουνά, τα νεκροταφεία και οι μεζονέτες των πλουσίων

Η οικολογική συνείδηση των νεοελλήνων είναι δίδυμη αδερφούλα της άποψης που έχουν για την αξιολόγηση οι δημόσιοι υπάλληλοι. Γενικώς είναι υπέρ της, αλλά είναι πάντα εναντίον κάθε συγκεκριμένου σχεδίου αξιολόγησης που τους παρουσιάζεται. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την οικολογία. Όλοι οι συμπατριώτες μας θέλουν την σωτηρία του πλανήτη γενικώς, αλλά διαφωνούν με κάθε […]

Follow by Email