22 °C Argos, GR
20 Ιουνίου 2021

Ανδρέας Πουλάς: Μέτρα για τις κλοπές αγροτικών εργαλείων και εξαρτημάτων στο Ν. Αργολίδας

Μέτρα για την προστασία των αγροτών του Ν. Αργολίδας από φαινόμενα κλοπών αγροτικών εργαλείων και εξαρτημάτων ζητά ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη

 

Θέμα : «Μέτρα για τις κλοπές αγροτικών εργαλείων και εξαρτημάτων στο Ν. Αργολίδας»

 

Στην δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας, ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας, εκτός από τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τα συνεχόμενα απαγορευτικά και τις καιρικές συνθήκες, υφίσταται άλλο ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που επιτείνει την οικονομική του δυσχέρεια. Αναφερόμαστε στο πρόβλημα των κλοπών παρελκόμενων αγροτικών εργαλείων και εξαρτημάτων, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα τα τελευταία χρόνια και που δυστυχώς εξακολουθεί να συμβαίνει ακόμα και σήμερα και μάλιστα σε έντονη μορφή.

Καλώδια  χαλκού του δικτύου της  ΔΕΗ που τροφοδοτούν τις γεωτρήσεις, αντλητικά συγκροτήματα, μεταλλικές βάνες, γεωργικά εργαλεία και εξαρτήματα και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να μεταπωληθεί γίνεται στόχος κλοπής από επιτήδειους. Με αυτόν τον τρόπο προκαλούνται καταστροφές στα δίκτυα άρδευσης και ηλεκτροδότησης, τίθεται σε κίνδυνο η αγροτική παραγωγή, αλλά και επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι αγρότες που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με απρόβλεπτα και σημαντικά έξοδα για να αντικαταστήσουν τα κλεμμένα.

Η πανδημία και οι απαγορεύσεις που τέθηκαν στις μετακινήσεις των πολιτών φαίνεται να διευκόλυναν τα συγκεκριμένα φαινόμενα, για αυτό και τα περιστατικά κλοπών έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο που νοιώθει αβοήθητος και απροστάτευτος.

  • Επειδή οι κλοπές είναι συστηματικές και αυξανόμενες.
  • Επειδή υπονομεύεται το αίσθημα ασφάλειας και δικαίου των αγροτών και τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή.
  • Επειδή προκαλείτε σοβαρή απώλεια εισοδήματος στους αγρότες.
  • Επειδή η πανδημία έχει επιφέρει έντονη οικονομική δυσπραγία στους αγρότες και δεν έχουν άλλα περιθώρια για απρόβλεπτα έξοδα που θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση.
  • Επειδή υπάρχει άμεση ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου, που τείνει να γίνει μόνιμο, με την άμεση ενεργοποίηση της Ελληνικής  Αστυνομίας  προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια  άμεσα μέτρα προτίθεστε  να λάβετε  ώστε  να βελτιωθεί η αστυνόμευση στις αγροτικές περιοχές του νομού Αργολίδας, να ικανοποιηθεί  το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να προστατευθεί η περιουσία και η επαγγελματική ιδιότητα των αγροτών;

 

Περισσότερα Άρθρα

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με παράνομη δράση σε λιμάνι της χώρας- 18 συλλήψεις

  Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, μετά από πολύμηνη ερευνητική διαδικασία, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με συστηματική παράνομη δράση σε λιμάνι της χώρας. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης […]

Ερώτηση Μανωλάκου για ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και στα Π.Π.Ι. Πόρου και Ύδρας

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα «Σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και στα Π.Π.Ι. Πόρου και Ύδρας»​. Στην Ερώτηση, που απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής επισημαίνει τις ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των μονάδων […]

Follow by Email