19 °C Argos, GR
23 Οκτωβρίου 2020

Ανδρέας Πουλάς : «Οι προχειρότητες και οι ερασιτεχνισμοί δεν έχουν θέση στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε»

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου για την κύρωση των από 10-8-2020 και 22-8-2020 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
• Το Κίνημα Αλλαγής σας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Για την ανάγκη να οργανωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό, για την καλύτερη οργάνωση του ΕΚΑΒ, για την βελτίωση και επέκταση της δράσης των ΚΟΜΥ, για την ιχνηλάτηση με εξειδικευμένο προσωπικό προερχόμενο από ιατρικά επαγγέλματα, για τη διεξαγωγή περισσότερων τεστ, για την έγκαιρη προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και των ατομικών μέσων προστασίας, για την καλύτερη διάθεση των δωρεών, για τον συστηματικό έλεγχο στις κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, καθώς και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την προστασία του κόσμου της εργασίας.
• Εσείς επιλέγετε να νομοθετείτε με το δάχτυλο στην σκανδάλη και υπό την πίεση των συνθηκών.
• Ειδικότερα στους κρίσιμους τομείς της αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ και της οικονομίας, οι επιδόσεις σας είναι φτωχές.
• Ως προς τον τομέα της οικονομίας, τα αποσπασματικά και πρόχειρα μέτρα που αφορούν στην εστίαση, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις τουρισμού και η έλλειψη ουσιαστικής στήριξης και σχεδιασμού της οικονομίας, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ύφεση του 15% που επιβαρύνει την ήδη δεινοπαθούσα εθνική οικονομία.
• Ως προς τον τομέα της εργασίας η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και ενίσχυσης της οικονομίας, αλλά νομοθετεί την παράταση της κρίσης μέσα στο… 2021.
• Είμαστε πρόθυμοι με τις προτάσεις μας, την εμπειρία και τις γνώσεις μας να συμβάλλουμε στην διαχειριστική επάρκεια της Χώρας και το έχουμε ήδη πράξει καθώς μία σειρά από προτάσεις μας έγιναν δεκτές χωρίς τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση.
• Περιμένουμε λοιπόν, πριν να είναι αργά πραγματικές πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι πολιτικές φούσκες μόνο και μόνο για να καταπραΰνετε τα συμπτώματα της υγειονομικής κρίσης και της οικονομικής ύφεσης, αλλά για μια συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης σε όλα τα επίπεδα.
Δείτε εδώ το βίντεο:

Περισσότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα θα πάει μπροστά μόνο αν είμαστε ενωμένοι

Την ίδρυση του «Συμβουλίου των Περιφερειαρχών» εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που είχε σήμερα με τους 13 νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ τους βεβαίως και ο Παναγιώτης Νίκας, νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Το όργανο αυτό στο οποίο θα συμμετέχουν οι Περιφερειάρχες και ο Πρωθυπουργός θα συνεδριάζει ανά δίμηνο […]

Το Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έκοψε την πίτα του

Το Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτας στο Ναύπλιο, παρουσία πλήθους εθελοντών, φίλων και μελών του Τμήματος. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος. Ιδιαίτερη τιμή για την εκδήλωση αποτέλεσε η παρουσία του Προέδρου του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ., Dr.Αντωνίου Αυγερινού, ο οποίος με την ομιλία […]

Αρέσει σε %d bloggers: