16 °C Argos, GR
17 Απρίλιος 2021

Ανδρέας Πουλάς – Eρώτηση στη Βουλή : «Ποια είναι η πραγματική εικόνα για τις ΜΕΘ και τις ΜΑΦ»

Απαντήσεις σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ανάπτυξη και η στελέχωση των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ που έχουν προκύψει από τις δωρεές, καθώς και εκείνων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών εντός της Αττικής, ζητά ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή μαζί με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθεί  το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια

Θέμα: Ποια είναι η πραγματική εικόνα για τις ΜΕΘ και τις ΜΑΦ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Αττική και των θυμάτων του ιού σε όλη την Χώρα έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία των επιστημόνων και των πολιτών για την εξέλιξη της πανδημίας. Την ανησυχία επέτεινε το γεγονός ότι τα στοιχεία που έχουν δει τη δημοσιότητα και οι ανακοινώσεις κυβερνητικών παραγόντων αναφορικά με τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ που βρίσκονται σε λειτουργία και των νοσηλευόμενων σε αυτές ποικίλουν.

Η κατάσταση αυτή επέβαλε στον κ. Υπουργό Υγείας να δώσει επίσημα στοιχεία και να ανακοινώσει ότι σήμερα λειτουργούν στα νοσοκομεία της Χώρας 930 κλίνες ΜΕΘ ενώ  βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας 236 νέων μόνιμων κλινών ΜΕΘ από τις μεγάλες δωρεές των τελευταίων μηνών, μεταξύ των οποίων και η δωρεά της Βουλής των Ελλήνων ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», 155 υπερσύγχρονων κλινών ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και 8 κλινών ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο Γενικό Κρατικό Νικαίας από τη δωρεά εφοπλιστών και επιχειρηματιών.

Επιπλέον ο κ. Υπουργός εξήγγειλε την πρόσθεση 40 επιπλέον κλινών ΜΕΘ-COVID για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής εντός των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα 12 κλινών στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Σύμφωνα όμως με την ΠΟΕΔΗΝ σήμερα λειτουργούν 607 στα δημόσια νοσοκομεία με δυνατότητα να αναπτυχθούν άμεσα 28 ακόμα με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, εκ των οποίων 169 για COVID-19 και με δυναμική να λειτουργήσουν άλλες 39 επιπλέον. Εξέφρασε απορία δε, που βρίσκονται οι επιπλέον 323 κλίνες ΜΕΘ στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση η ανάγκη ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ και πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού κρίνεται αντικειμενικά ως άκρως επείγουσα δεδομένου του ότι μέχρι σήμερα η πληρότητα  τους στην Αττική, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα, ανέρχεται στο 78%, ενώ παράλληλα οι ανάγκες νοσηλείας σε ΜΕΘ θα αυξηθούν αναπόφευκτα λόγω της κοινής γρίπης, όπως κάθε χειμώνα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1.Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανάπτυξη των κλινών ΜΕΘ που έχουν προκύψει από τις ανωτέρω αναφερόμενες δωρεές και συγκεκριμένα οι 155 υπερσύγχρονες ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ από τη δωρεά του ΙΣΝ, οι 8 κλίνες ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, και οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» από τη Βουλή των Ελλήνων; Πότε αναμένεται να δοθούν σε χρήση; Από που θα προέλθει το προσωπικό που θα τις στελεχώσει;

2-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαραίτητων προσλήψεων για την λειτουργία των νέων κλινών ΜΕΘ που θα τεθούν σε λειτουργία;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ανδρέας Πουλάς

 

Γιώργος Φραγγίδης

 

Μπαράν Μπουρχάν

 

Γιώργος Μουλκιώτης

 

Βασίλης Κεγκέρογλου

Περισσότερα Άρθρα

Όταν το C-130 «καρφώθηκε» στο όρος Όθρυς: Η τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα

  Ήταν νέο κρύο πρωινό πριν από 28 χρόνια. Το αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, με τον κωδικό αριθμό 748, ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, Επιβαίνοντες 63 άτομα, σμηνίτες και πλήρωμα, ενώ ο αριθμός των επιβαινόντων θα αυξάνονταν μετά από μία στάση στην Αγχίαλο. Το ημερολόγιο δείχνει 5 Φεβρουαρίου 1991. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! […]

Παρουσίαση των υποψήφιων του ΜέΡΑ25 στην Αργολίδα

Τις θέσεις και τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης  σε πολιτική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ναυπλίου παρουσία αρκετών φίλων και υποστηρικτών Ο κ.Βαρουφάκης παρουσίασε και τους δυο υποψήφιου του κόμματος στην Αργολίδα για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οι οποίοι είναι ο Γεωργόπουλος Ζούτας Δημήτρης, Ιδιωτικός υπάλληλος από τον Άγιο Αδριανό […]

Follow by Email