20 °C Argos, GR
13 Απρίλιος 2021

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ : «Στηρίξτε τη δημόσια υγεία για να ανακάμψει η οικονομία»

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής προς τη Ν. Δημοκρατία, με θέμα: «Ανεπαρκή και αναποτελεσματικά τα Κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης» μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:
Κάθε κράτος έχει τις δικές του αντοχές απέναντι σε αυτό το επιδημιολογικό crashtest. Σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ ευνοϊκότερη κατάσταση από το 2009, που αντιμετωπίσαμε ολομόναχοι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Τώρα υπάρχει ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, πλεονάσματα και όχι ελλείμματα και εθνική ομοψυχία αντί του κινήματος των αγανακτισμένων και της πλατείας.
Στον τομέα της οικονομίας επιδείξατε αργά αντανακλαστικά και παλλινωδίες, αφήνοντας ουσιαστικά τον παραγωγικό ιστό της χώρας ξεκρέμαστο σε όλη την περίοδο του lockdown, αλλά και μετά.
Βάζατε και βγάζατε ΚΑΔ από τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ενώ το βοήθημα των 800 ευρώ δεν το πήραν πληττόμενες παραγωγικές ομάδες και επαγγελματίες όπως οι αγρότες των λαϊκών αγορών και ορισμένες κατηγορίες εργαζόμενων στον τουρισμό.
Ήδη ένα βήμα πριν την λήξη της υποχρέωσης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την προκαταβολή φόρου, με το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
Από τη μία ανοίγετε την πόρτα στον τουρισμό σε χώρες με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και από την άλλη, δεν προβαίνετε σε επαρκή έλεγχο των τουριστών στις πύλες εισόδου της χώρας.
Εμείς προτείνουμε:
– τον αυστηρό και όχι δειγματοληπτικό έλεγχο στις πύλες εισόδου και εντοπισμό και ιχνηλάτιση των ασυμπτωματικών
– την υποχρεωτική χρήση μάσκας και επιστροφή της ημερήσιας επιστημονικής ενημέρωσης
– την ενεργοποίηση της ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία στοίχισε στο ελληνικό κράτος 20 εκατομμύρια ευρώ,
– τη δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου διαχείρισης των επιδημιών, που θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, θα παρακολουθεί το επιδημιολογικό προφίλ κάθε νομού και τη δημιουργία σταθερής δομής σε κάθε υγειονομική περιφέρεια, η οποία -είτε σε
επίπεδο νοσοκομείου είτε σε επίπεδο κέντρου υγείας -να ασχολείται από τη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ μέχρι τη μέριμνα για τη νοσηλεία των κρουσμάτων
– και τέλος αυστηρό έλεγχο εφαρμογής των μέτρων, όχι τιμωρητικά, αλλά με στόχο
να προφυλάξουμε το υγειονομικό κεκτημένο μας.
https://youtu.be/FZFVwsgKj54

Περισσότερα Άρθρα

Χαρδαλιάς: Τί θα κρίνει την άρση του lockdown τα Χριστούγεννα

Στα επιδημιολογικά δεδομένα, στην εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και στις εισηγήσεις των ειδικών θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο η απόφαση της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Ο κ. Χαρδαλιάς […]

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης: Αφιέρωμα στη Φιλική Εταιρεία. Μέρος 5ο

Η Φιλική Εταιρεία και ο Εμμανουήλ Ξάνθος.  Το άδοξο τέλος του. Ο θάνατος του Νικολάου Σκουφά. Ο Εμμανουήλ Ξάνθος καταγόταν από την Πάτμο. Η γέννησή του χρονολογείται το 1772. Μαθήτευσε στην Πατμιάδα Σχολή. Στα 20 του χρόνια βρίσκεται στην Τεργέστη, όπου εργάζεται σε ναυτιλιακό γραφείο. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. […]

Follow by Email