5 °C Argos, GR
15 Ιανουαρίου 2021

Ανδριανός στα εγκαίνια του 6ου Mediterranean Yachting Show: Οξυγόνο στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα εγκαίνια του 6ου Mediterranean Yachting Show ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο εκπροσωπώ σήμερα, θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στη φετινή 6η διοργάνωση αυτού του καθιερωμένου πλέον θεσμού για τον θαλάσσιο τουρισμό στον τόπο μας.

 

Ο δυναμισμός των ανθρώπων του γιώτινγκ είναι μία ακόμη απόδειξη για το τεράστιο, και σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο συγκριτικό πλεονέκτημα που συνιστά η θάλασσα στη χώρα μας.

 

Η συμβολή που μπορεί να έχει η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία είναι τεράστια. Κι αυτό είναι κάτι που κάθε Έλληνας συνειδητοποιεί, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές και εκλογική συμπεριφορά.

Όπως επίσης, όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε πλήρως ποιες είναι οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να το πετύχουμε αυτό:

 

Αφενός, βεβαίως, ένα στοιχειωδώς ευνοϊκό νομικό, αναπτυξιακό και φορολογικό πλαίσιο για  τον τουρισμό γενικότερα, για τον θαλάσσιο τουρισμό, που θα ενθαρρύνει τις  δημιουργικές δυνάμεις  του τόπου και βεβαίως τις  δραστηριότητες που είναι σύμφυτες στον θαλάσσιο χαρακτήρα της χώρας μας, και δεν θα αντιμετωπίζει αυτές τις αναπτυξιακές δραστηριότητες ως απλώς μια αφορμή υπερφορολόγησης, στέλνοντας τους επαγγελματίες στις γειτονικές μας χώρες.

 

Αφετέρου βεβαίως, χρειάζονται οι απαιτούμενες υποδομές για την υποδοχή των τουριστικών σκαφών, όπως εδώ στο Ναύπλιο η κατασκευή της μαρίνας και βεβαίως η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι ώστε να εξυπηρετεί πλήρως τα κρουαζιερόπλοια, συμβάλλοντας έτσι σημαντικότατα στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και  όχι μόνον.

 

Η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να πρωτοπορεί διεθνώς στην αξιοποίηση αυτού του τεράστιου πλούτου, χωρίς το κράτος να δημιουργεί  αντιξοότητες και  εμπόδια. Το οξυγόνο στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου είναι το ζητούμενο. Και είναι τεράστια ευθύνη για τη διαμόρφωση της στρατηγικής και της πολιτικής προκειμένου να αποδείξουμε ότι το κράτος μπορεί να σταθεί αρωγός στις σοβαρές αναπτυξιακές προσπάθειες αντί να είναι τροχοπέδη.

 

Μ’ αυτές λοιπόν τις σκέψεις, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στη φετινή συνάντηση και καλή μας αντάμωση και του χρόνου με ένα πολύ ευνοϊκότερο, πολύ πιο αισιόδοξο περιβάλλον για την πολυεπίπεδη ανάπτυξη που χρειάζεται η πατρίδα μας».

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 1.- Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ. αριθ. 306/04-05-2019/2130 UTC ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΕΜΥ: Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στον Σαρωνικό από 05/04 UTC τουλάχιστον μέχρι 05/10 UTC Νοτιοανατολικοί 7 ή 8. 2.- Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ευρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας: (α) Να […]

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Μη δεσμεύετε το χρόνο και τις ανάγκες σας για να εξυπηρετήσετε κάποιον ή κάποια σχέση που τελικά δεν σας αποδίδει ούτε στο ελάχιστο αυτά που σας αξίζουν. ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Μην έχετε ένα στενάχωρο ύφος επειδή ακόμη το πρόσωπο που θέλετε δεν έχει δώσει επικοινωνίες. Σίγουρα είναι μια στρατηγική για […]

Follow by Email