37 °C Argos, GR
1 Αυγούστου 2021

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων εντός της ημέρας ανακοίνωσε ο υπουργός Oικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με μια σειρά πληρωμών που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις του 2021.

Τόνισε μάλιστα ότι για φέτος έχουν ενσωματωθεί στις δηλώσεις οι προβλέψεις για μείωση της προκαταβολής φόρου στο 55% για όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και στο 80% για τις νομικές οντότητες, ώστε να μη χρειαστεί να υποβληθούν εκ των υστέρων συμπληρωματικές δηλώσεις όπως έγινε το 2020. Επίσης είπε ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να είναι προσυμπληρωμένα τα ποσά (π.χ. οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού) που εξαιρούνται από φόρο.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αύριο έχει προγραμματιστεί να πληρωθεί στους ιδιοκτήτες η συμμετοχή του Δημοσίου στα μηδενικά ενοίκια Απριλίου.

Αναφορικά με την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές τον Απρίλιο είπε ότι χθες πιστώθηκαν τα πρώτα 50 εκατ. ευρώ στις πρώτες 40.096 επιχειρήσεις που έκαναν πρώτες αίτηση. Προανήγγειλε επίσης για αύριο άλλη μια πληρωμή αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Είπε ακόμη ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει αιτήσεις από περίπου 75.000 επιχειρήσεις και η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στο μέτρο της κάλυψης των παγίων δαπανών, είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες μέρες και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι και τις 17 Ιουνίου. Σημείωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει μέχρι τότε τις φορολογικές τους δηλώσεις ώστε να αντληθούν στοιχεία για την οικονομική κατάσταση κάθε εν δυνάμει ωφελούμενης επιχείρησης από τη δήλωση του εντύπου Ε3 και να υπολογιστεί το ποσό που αναλογεί για την κάθε επιχείρηση. Έτσι θα μπορέσει να εκδοθεί και το πιστωτικό σημείωμα που θα έχει στη διάθεση της κάθε επιχείρηση ώστε να καλύπτει με αυτό τις τρέχουσες ασφαλιστικές και φορολογικές της υποχρεώσεις.

Εκτίμησε δε ότι η έκδοση των πιστωτικών για κάθε επιχείρηση που θα κριθεί ως επιλέξιμη για ένταξη στο μέτρο της κάλυψης των παγίων δαπανών θα ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέκλεισε, προς το παρόν, το ενδεχόμενο μείωσης ή κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις και τα άτομα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς, όπως είπε, με τις πρόσφατες παρεμβάσεις στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την παράταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και τις μόνιμες μειώσεις στον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις και τις μειώσεις στις προκαταβολές φόρου έχει εξαντληθεί ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Χωρίς ρεύμα ορεινά χωριά της Αργολίδας – Έκκληση των κατοίκων προς τη ΔΕΗ

Από την Φρουσούνα στην Αργολίδα,  όλα τα χωριά στο κάμπο της Εξοχής αλλά και την Σκοτεινή όπως  ενημερώνουν οι κάτοικοι υπάρχει αποψε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος. Σύμφωνα με τους κατοίκους έχουν πάρει φωτιά κάποιες κολόνες και δεν μπορούν  να επικοινωνήσουμε με την ΔΕΗ. Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση προς την ΔΕΗ και τους υπευθύνους καθώς βρίσκονται σε […]

Ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος στο Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στο Αργος

Στην Μητρόπολη Αργολίδας βρέθηκε ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος, σήμερα Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020. Ο Αργείος Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος Πόθος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τέλεσε τον Όρθρο και τη θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους κατά τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Βαθιά συγκινημένος αλλά και χαρούμενος που […]

Follow by Email